Oppskrifter
Her finner du oppskrifter som bruker råvarer fra det spiselige biomangfoldet. Spis det - ikke mist det!
Her finner du oppskrifter som bruker råvarer fra det spiselige biomangfoldet. Spis det - ikke mist det!
Her finner du oppskrifter som bruker råvarer fra det spiselige biomangfoldet. Spis det - ikke mist det!
Er du glad i pizza? Her får du forslag til tre ulike pizzabunner med urkorn, to sauser og en rekke toppingforslag.
Prøv våre smakfulle tacoer med kjøtt, fisk eller bønner, servert i potetlefser. I tillegg får du oppskrift på frisk salsa, saus og tacokrydder.
Flate brød uten gjær har blitt laget over hele verden i tusenvis av år. Små brød det går raskt å lage, som smaker aller best når de er rykende ferske.
Fløyelsgrøt, også kalt smørgrøt, er en norsk tradisjonell grøt laget av mel, smør og melk. Kanskje en ny favoritt til aftensmaten?
Lag grønn hummus av erter! Godt til snacks, som tilbehør til middag eller på brødskiva.
Kål er en supergrønnsak sprekkfull med masse gode næringsstoffer. I denne oppskriften bruker vi hodekål og rødkål, men du kan fint bytte de ut med andre kåltyper.
Å lage hjemmelaget kraft kan ta litt tid men er supergodt og næringsrikt. Her får du oppskrift på grønnsakkraft, se tips for hvordan du lager kraft på bein.
Denne omeletten er inspirert av spansk potetomelett kalt tortilla de patatas. Den er god alene, men også sammen med grønnsaker eller på brødskiva.
Supergod og næringsrik hummus med nydelig farge! Prøv den på brødskiva, bruk den som dipp eller server den som tilbehør til middag.
Lag en deilig smoothie av rips, solbær, stikkelsbær eller andre bær som trives i vårt klima. Topp gjerne smoothien med granola laget av nøtter, frø og korn.
Granola er en sprø og næringsrik blanding av korn, frø og nøtter, perfekt som topping til smoothie.
Digg dipp laget av syrnet melk. Velg dine favoritt-grønnsaker og lag en snack som er både sunn og god.
Hjemmelaget smør er enkelt og godt. Du kan lage smør av både fløte og rømme.
Visste du at du kan riste ditt eget smør på syltetøyglass?
Syltet frukt er en smart måte å lagre frukten på. Denne chutneyen smaker ekstra godt til litt sterke asiatiske retter.
Sylt de grønne tomatene som ikke rekker å bli modne på høsten! De smaker veldig godt på brødskiva sammen med leverpostei, ost eller annet kjøttpålegg, eller som tilbehør til middag.
Syltetøy som kokes og legges på steriliserte glass kan holde gjennom hele vinteren så lenge glassene ikke åpnes.
Rørte bære er super enkelt å lage, det går rett og slett ut på å røre sammen bær og sukker.
Få ting slår norske epler på høsten. Eplemos er en super måte å lagre epler på, den kan fryses og brukes på brødskiva, pannekaka eller som dessert.
Pesto er opprinnelig en italiensk saus, og er en super måte å ta i bruk ville vekster og grønne blader på.
Løvetannknopper er et sikkert vårtegn. Steker du de får du super topping til brødskiva!
Visste du at løk er den tredje mest populære grønnsaken i verden? Løk er noe av det sunneste du kan spise og er skikkelig digg i suppa.
Urtesalt er salt blandet med urter. Det er veldig godt, og en super måte å bruke ville vekster og urter på. Urtesalt er også hyggelig å gi bort i gave.
Lag te av blader fra bærbusker, urter, og ulike vekster som gir god smak og mye næring!
Dette brødet er laget med sur melk, det gjør det skikkelig saftig og godt. Samme deig kan brukes til rundstykker og pitabrød - sjekk tips!
Pizza med hvit saus er veldig godt og så enkelt! Test den med potet, rødbete, gresskar eller kanskje fenalår til.
Har du rød saus til overs kan den brukes som base for tomatsuppe eller som tacosaus (se tips). Den kan også fryses.
Pizza kan lages på utallige måter, med ulik topping og korn. Her er oppskrift på lys pizzabunn med spelt. Sjekk forslag til ulik topping og lag din egen favoritt!
Oppskrift på mellomgrov pizzabunn med spelt, bygg og rugmel.
Potet er en superallsidig grønnsak som kan brukes til nesten alt! Prøv den på pizzaen, enkelt og veldig godt.
Velg mellom lys, mellomgrov eller grov pizzabunn og lag denne superenkle og veldig gode pizzaen!
Pizza med fenalår og hvit geitost er skikkelig snadder. Du kan lage den med enten hvit eller rød pizzasaus.
Gresskar er supergodt på pizza! Prøv ut vår variant med hvit pizzasaus og honning. Sjekk også ut vårt tips til andre grønnsaker du kan ha på pizzaen.
Denne grønnsakscurryen er perfekt for å bruke opp grønnsaker i kjøleskapet. Vi har brukt potet, blomkål og kål men du kan bruke det du har og lage din egen favoritt!
Potetlefse har lange tradisjoner i Norge og kan fint erstatte maistortilla i taco.
Denne oppskriften gir krydder nok til flere tacomiddager.
Bønner er perfekt til taco og supert når du vil lage en vegetarisk variant.
Klassisk taco med lammekjøttdeig.
Lag enkel salsa med friske grønnsaker.
Denne suppa består av enkle, rene råvarer satt sammen til en smaksbombe!
Dette er små, tjukke pannekaker som minner litt om lapper. De er laget på syrnet melk som gir de en frisk og god smak.
Havregrøt er godt, superraskt å lage og sunt!
Risengrynsgrøt er tradisjon hos mange. Bytter du ut risgrynene med byggryn, får du en kortreist, sunn og skikkelig digg grøt!
Hjemmelaget tomatsuppe er supergodt og enkelt å lage.
Denne hummusen lages med hvite bønner i stedet for kikerter. Du kan også bruke bondebønner.
Høne er skikkelig god mat, som dessverre ofte kastes. Se etter hel høne i frysedisken og kok kraft på den. Hønsekraft kan gjerne kokes dagen før, og den kan fryses.
En varmende gryte med mye krydder, perfekt høst- og vintermat. Bruk gjerne geit eller kje til denne gryta, og server med byggryn i stedet for ris.
Saus til taco lager du enkelt selv.
Taco med fisk er supergodt og veldig enkelt! Velg selv om du steker fisken i ovn eller stekepanne.
Bacalao er en klippfiskrett som har opphav fra både Portugal og Spania. Retten er veldig populær og det finnes utallige oppskrifter på den.
Dette er en klippfiskrett som bakes i ovnen med hvit saus og grønnsaker. Den kan også lages med fersk fisk (se tips).
Multer, også kalt skogens eller fjellets gull, er ville bær proppfulle av C-vitamin!
Ferskost er den enkleste måten å lage ost på. Den trenger ikke å modnes, men kan spises med en gang. Super som pålegg på brødskiva!