Oppskrifter
Her finner du oppskrifter som bruker råvarer fra det spiselige biomangfoldet. Spis det - ikke mist det!
Her finner du oppskrifter som bruker råvarer fra det spiselige biomangfoldet. Spis det - ikke mist det!
Er du glad i pizza? Her får du forslag til tre ulike pizzabunner med urkorn, to sauser og en rekke toppingforslag.
Dette brødet er laget med sur melk, det gjør det skikkelig saftig og godt. Samme deig kan brukes til rundstykker og pitabrød - sjekk tips!
Hjemmelaget tomatsuppe er supergodt og enkelt å lage.
Flate brød uten gjær har blitt laget over hele verden i tusenvis av år. Små brød det går raskt å lage, som smaker aller best når de er rykende ferske.
Dette er små, tjukke pannekaker som minner litt om lapper. De er laget på syrnet melk som gir de en frisk og god smak.
Risengrynsgrøt er tradisjon hos mange. Bytter du ut risgrynene med byggryn, da får du en kortreist, sunn og skikkelig digg grøt!
Fløyelsgrøt, også kalt smørgrøt, er en norsk tradisjonell grøt laget av mel, smør og melk. Kanskje en ny favoritt til aftensmaten?
Havregrøt er godt, superraskt å lage og sunt!
Denne grønnsakscurryen er super når du vil lage noe godt med de grønnsakene du har i kjøleskapet. Bruk det du har og lag din egen favorittversjon, se tips for inspirasjon.
Supergod og næringsrik hummus med nydelig farge! Prøv den på brødskiva, bruk den som dipp eller server den som tilbehør til middag.
Lag grønn hummus av erter! Godt til snacks, som tilbehør til middag eller på brødskiva.
Denne hummusen lages med hvite bønner i stedet for kikerter. Du kan også bruke bondebønner.
Kål er en supergrønnsak sprekkfull med masse gode næringsstoffer. I denne oppskriften bruker vi hodekål og rødkål, men du kan fint bytte de ut med andre kåltyper.
Visste du at løk er den tredje mest populære grønnsaken i verden? Løk er noe av det sunneste du kan spise og er skikkelig digg i suppa.
Å lage hjemmelaget kraft kan ta litt tid men er supergodt og næringsrikt. Her får du oppskrift på grønnsakkraft, se tips for hvordan du lager kraft på bein.
Høne er skikkelig god mat, som alt for ofte blir kastet istedenfor å bli spist. Lag heller nydelig gresskarsuppe med høna.
Denne omeletten er inspirert av spansk potetomelett kalt tortilla de patatas. Den er god alene, men også sammen med grønnsaker eller på brødskiva.
En varmende gryte med mye krydder, perfekt høst- og vintermat. Servers med byggryn i stedet for ris.
Dette er en klippfiskrett som bakes i ovnen med hvit saus og grønnsaker. Den kan også lages med fersk fisk (se tips).
Bacalao er en klippfiskrett som har opphav i Portugal eller Spania. Retten er veldig populær og det finnes utallige oppskrifter på den.
Multer, også kalt skogens eller fjellets gull, er ville bær proppfulle av C-vitamin!
Denne suppa består av enkle, rene råvarer satt sammen til en smaksbombe!
Lag en deilig smoothie av rips, solbær, stikkelsbær eller andre bær som trives i vårt klima. Topp gjerne smoothien med granola laget av nøtter, frø og korn.
Granola er en sprø og næringsrik blanding av korn, frø og nøtter, perfekt som topping til smoothie.
Digg dipp laget av syrnet melk. Velg dine favoritt-grønnsaker og lag en snack som er både sunn og god.
Ferskost er den enkleste måten å lage ost på. Den trenger ikke å modnes, men kan spises med en gang. Super som pålegg på brødskiva!
Hjemmelaget smør er enkelt og godt. Du kan lage smør av både fløte og rømme.
Visste du at du kan riste ditt eget smør på syltetøyglass?
Nydelig formkake med syrnet melk og frukt eller bær etter eget ønske.
Syltet frukt er en smart måte å lagre frukten på. Denne chutneyen smaker ekstra godt til litt sterke asiatiske retter.
Sylt de grønne tomatene som ikke rekker å bli modne på høsten! De smaker veldig godt på brødskiva sammen med leverpostei, ost eller annet kjøttpålegg, eller som tilbehør til middag.
Syltetøy som kokes og legges på steriliserte glass kan holde gjennom hele vinteren så lenge glassene ikke åpnes.
Rørte bære er super enkelt å lage, det går rett og slett ut på å røre sammen bær og sukker.
Få ting slår norske epler på høsten. Eplemos er en super måte å lagre epler på, den kan fryses og brukes på brødskiva, pannekaka eller som dessert.
Pesto er opprinnelig en italiensk saus, og er en super måte å ta i bruk ville vekster og grønne blader på.
Her finner du oppskrift på tre forskjellige tacofyll, potetlefse, tacokrydder og salsa.
Løvetannknopper er et sikkert vårtegn. Steker du de får du super topping til brødskiva!
Visste du at brennesle er sunnere enn spinat? Mange ser på brenneslen som et ugress, men brenneslen er faktisk skikkelig næringsrik. Her finner du oppskriften på en supergod brenneslesuppe.
Urtesalt er salt blandet med urter. Det er veldig godt, og en super måte å bruke ville vekster og urter på. Urtesalt er også hyggelig å gi bort i gave.