Rød bacalao
Bacalao er en klippfiskrett som har opphav fra både Portugal og Spania. Retten er veldig populær og det finnes utallige oppskrifter på den.
Ingredienser
(4 porsjoner porsjoner)
- 500 g klippfisk (husk å vanne den ut!)
- 500 g potet
- 500 g løk
- ½ rød chili
- 2 hvitløkfedd
- 2 bokser (800 g) hakkede hermetiske tomater
- 1½ dl olje
- 1 ss timian
- sorte oliven (kan sløyfes)
- en rømmeklatt (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
Dagen før: Legg klippfisken i en bolle med vann, pass på at vannet dekker fisken. Bytt vann 1 til 2 ganger i døgnet.
-
Den dagen du skal lage bacalao begynner du med å rense klippfisken for skinn og bein og dele den i skiver, ca. 2 cm tykke.
-
Skjær poteter og løk i skiver på rundt ½ cm.
-
Del chilien på langs, skrap ut frøene og kutt den i små biter.
-
Skrell hvitløk og kutt den i små biter, eller bruk hvitløkpresse.
-
Legg potet, løk, og fisk lagvis i en gryte, potet nederst, deretter løk og fisk på toppen.
-
Hell over hermetiske tomater og olje. Start med en boks hermetiske tomater, hvis det ikke dekker godt så tilsett en til.
-
Tilsett chili, hvitløk og timian i gryta.
-
Kok opp, ha på lokk og la det koke på svak varme i ca. 1 time, til potetene er myke.
-
Server gjerne bacalaoen med sorte oliven og en rømmeklatt.