Hopp til innhold


Tacosaus

Saus til taco lager du enkelt selv. 

Ca. 1 time
Middels
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner porsjoner)

  • 1 løk, gul eller rød
  • 2 hvitløkfedd
  • 3 ss olje
  • 500 g tomater
  • 1 ss oregano
  • ½ ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 boks tomater (300-400 g)

Slik gjør du det:

  1. Skrell og hakk løken i biter.

  2. Skrell og finhakk hvitløk, eller bruk hvitløkpresse.

  3. Varm opp olje i en gryte og og tilsett løk og hvitløk. Stek på middels varme til løken er myk og blank.

  4. Kutt opp tomatene i biter.

  5. Tilsett tomatene i gryta og la dem steke med løken et par minutter

  6. Tilsett krydder, tomat på boks og sukker. La sausen småkoke på lav varme i ca. 20 minutter, til tomatene er myke.

  7. Kjør sausen til en jevn saus med stavmikser.

Tips! Denne oppskriften er utgangspunktet for tomatsuppa vår, du finner oppskriften her.

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 1 løk, gul eller rød
  • 2 hvitløkfedd
  • 3 ss olje
  • 500 g tomater
  • 1 ss oregano
  • ½ ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 boks tomater (300-400 g)
Tilbake til toppen