Reinkjøttsuppe
Denne suppa består av enkle, rene råvarer satt sammen til en smaksbombe!
Ingredienser
(6 porsjoner porsjoner)
- 1 kg kokekjøtt/kjøtt med bein på av reinsdyr
- 2½ liter vann (til det dekker kjøttet)
- 2 ss grov havsalt
- 400 g potet
- 150 g gulrot
- 100 g kålrot
- 50 g sellerirot
- 50 g purre
- 1 dl havregryn
- 1 dl ferske tyttebær
Kraft laget på bein fra reinsdyr er sunt og inneholder en rekke sunne næringsstoffer. Reinsdyr beiter på ville vekster i naturen som gjør kjøttet naturlig rikt på smak. Derfor trenger ikke denne suppa ekstra krydder.
Slik gjør du det
-
Hvis kjøttet er frossent, tin det og skyll det i kaldt vann.
-
Ha kjøtt, vann og salt i en gryte og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke.
-
Ta bort skummet på toppen og la kjøttet småkoke i ca. 2 timer, til det er mørt løsner fra beina.
-
Mens kjøttet koker, skrell potet, gulrot, kålrot og sellerirot og kutt i biter.
-
Finhakk purre.
-
Mål opp havregryn.
-
Ha potet, gulrot, kålrot, sellerirot og havregryn og kok videre ca. 25 minutter, til poteten er myk. Ha i purre de siste 5 minuttene av koketiden.
-
Server suppa med ferske tyttebær og gjerne godt brød ved siden av.