
Kari Marte Sjøvik er ny daglig leder
Sjøvik har hatt rollen som fungerende daglig leder det siste halvåret, og har i denne perioden vist seg som en kompetent og engasjert leder med dyp forståelse for organisasjonens mål.
Sjøvik har hatt rollen som fungerende daglig leder det siste halvåret, og har i denne perioden vist seg som en kompetent og engasjert leder med dyp forståelse for organisasjonens mål.
Denne våren har elever ved Hjalmar Johansen videregående skole vært på gårdsbesøk til Eidanger prestegård og andelslandbruk i Porsgrunn, som del av Økologisk Norges prosjekt Biomangfold fra gård til gaffel.
Jordbrukets forhandlingsutvalg som består av Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har lagt fram sine krav til jordbruksforhandlingene 2025, og økologisk produksjon er med.
Riksrevisjonen la i 2023 fram en rapport som pekte på at vi måtte forbedre vår beredskap når det gjaldt matforsyning. Lite har skjedd. Hvordan kan vi selv bidra?
Hva er både meningsfullt, bra for den psykiske og fysiske helsa, reduserer matbudsjettet og er gunstig for planeten? Å dyrke selv, vel!
Vi har fått på plass et nytt økomål, som Stortinget formelt vedtok denne uken. Men hva må til for å nå målet? Diskusjonen startet på seminar med Landbruksdirektoratet.
Vi nordmenn rekker å spise hele 26 millioner egg i påska, innimellom alle skiturene. Velg økologisk, så vet du at både verpehøner og kyllinger opplever best mulig dyrevelferd!
Jordbærbonde Kjell Magne Larsen har drevet økologisk i 30 år. For han var det et logisk valg. Det dreier seg om å levere ren mat fra ren jord.
Skolehagen er en naturlig del av norsk skole – og representerer en helhetlig satsing for læring, bærekraft og folkehelse. Les hva vi mener politikerne bør fokusere på!
Vil din skole på Østlandet bli prosjektskole? Hvert år fra 2024 - 2026 samarbeider Økologisk Norge med femten skoler om å etablere skolehage.
Økologisk Norge har levert sine innspill til jordbruksoppgjøret. Beskjeden er tydelig - den økologiske produksjonen må økes skal vi nå det tallfestede målet om 10 prosent økologisk produksjon innen 2032.
Hver dag tar vi små og store matvalg. Det vi velger påvirker ikke bare helsen vår, men også dyrevelferd, klima og natur. Se hva forskningen sier om våre vurderinger.
Nylig vedtok Stortinget et nytt mål for økologisk landbruk: Innen 2032 skal 10 prosent av jordbruksarealet være økologisk, og etterspørselen etter økologisk mat skal økes.
Det er 20 år siden det ble lagt frem en dyrevelferdsmelding i Norge. Nå er den nye meldingen ute på høring og vi har skrevet et høringsinnspill.
Økologisk Norge kontakter alle medlemmer for å høre om noen også ønsker å gi et fast beløp i måneden.
En av de mest alvorlige utviklingene de siste tiårene er hvordan store multinasjonale selskaper har tatt patent på frø – selve fundamentet for all matproduksjon.
Etter mange års arbeid fra Økologisk Norge, faglaga og andre aktører har et flertall i Stortinget kommet til enighet: 10 % av landets landbruksareal skal være økologisk innen 2032.
Det er mest bærekraftig å være mest mulig selvberget på gårdens egne ressurser, mener inspirasjonsbonde i Landbrukets Økoløft, Kristin Staven, som driver melk- og kjøttproduksjon på slektsgården i Namdalseid.
Kjenner du noen som fremmer økologisk landbruk og dermed meitemarkens trivsel og utbredelse i Kongeriket Norge? Nå etterlyser vi gode kandidater til Årets meitemark!