
Godt nok for de økologiske svina
Dyrevelferd er en god grunn for å velge økologisk mat. I juni 2022 kom det nye regler for økologisk husdyrhold, også for grisen som skal bli din økologiske juleribbe.
Dyrevelferd er en god grunn for å velge økologisk mat. I juni 2022 kom det nye regler for økologisk husdyrhold, også for grisen som skal bli din økologiske juleribbe.
Hva er god velferd for husdyra i 2022? Og er dyrevelferd og store besetninger i et effektivt og industripreget landbruk i det hele tatt forenelige størrelser?
Undeland Gard er Vestlands største andelslandbruk, og forsyner over 80 familier og flere lokale spisestader med økologisk «Hardangergrønt». I helgen fikk de Økoprisen Vestland, og vi gratulerer!
Mattilsynets ferske rapport om sprøytegiftrester i matvarer i Norge, viser igjen at rosiner er en versting, med flere giftrester i nesten alle prøvene.
Butikkene flommer over av ultraprosessert billig-knask, mens forbruket av frukt og grønt stuper. Kan vi vri Halloween til en fest hvor vi spiser og feirer med råvarer fra naturens godtepose?
Mer utbredt kunnskap om økologiske dyrkingsmetoder og et sunnere matsystem, vil være avgjørende for å nå FNs bærekraftsmål #2 – Utrydde sult. For å komme dit, trenger vi et økomål.
De siste femti årene har matvareindustrien i det stille forandret maten vi tilbys i butikkene. Hva er ultraprosessert mat, og hva gjør den med oss?
Vi bør spise mer frukt og grønt. Samtidig kan vi minske mengden skadelige miljøgifter vi får i oss ved å velge mest mulig økologisk.
Økologisk Norge er landets største organisasjon for økologisk mat og landbruk. Blir du medlem nå får du et handlenett som velkomstgave sammen med magasinet Ren Mat.
En ny risikovurdering fra VKM konkluderer med at rosiner og druer fra Tyrkia «kan medføre helserisiko for barn». En prøve med tyrkiske rosiner inneholdt rester av hele 15 ulike sprøytegifter.
En ny rapport viser at mengden rester av de farligste tillatte sprøytegiftene i mat produsert i EU, øker kraftig. Fostre og barn er spesielt utsatt. Importert frukt er blant verstingene.
Årlig dør tusenvis av bønder og landarbeidere som følge av forgiftning med sprøytemidler. Rester av giftstoffene havner i maten vi spiser og i miljøet. Løsningen: Velg mer giftfri, økologisk mat.
Markens grøde bugner på økologiske og biodynamiske gårder: de står klare til å dele lykken med dere!
Økologiske jordbær er noe av det sunneste du kan spise. Men hvor finner du økologiske jordbær?
Å drive landbruk er mye hardt arbeid. Da er det fint å kunne samarbeide tett med nabogårdene. Særlig når man har et felles prosjekt for å bedre jordhelsa.
Kim Dahlstrøm byttet ut den blå dressen og jobb i Bærum med kjeledress og økologisk landbruk sammen med samboer Marianne Alm.
I Rygge ved et naturreservat langs Kurefjorden har det utviklet seg et tett og godt samarbeid mellom tre dedikerte økobønder, som kaller seg «Øko-Rygge».
Kim Dahlstrøm byttet ut den blå dressen og jobb i Bærum med kjeledress og økologisk landbruk sammen med samboer Marianne Alm.
«Det var et selvsagt valg å gå videre i det økologiske sporet» sier Ingri Rosén Guren og peker på fordelene med økologisk drift, men også de mange mulighetene.
Partene er enige om et jordbruksoppgjør på 10,9 milliarder.
Karianne Telneset er opptatt av at dyra skal få mosjon og frisk luft hele året. Dyrevelferden har også stått i høysetet under planleggingen av nytt fjøs.
– Folk ønsker seg mer miljøvennlig, økologisk mat. Sverige dyrker allerede 20 prosent økologisk. Det kan vi klare også i Norge! Da trenger vi at Sandra Borch også blir økominister.
Landsmøtet i Økologisk Norge har valgt Stina Mehus som ny styreleder. Klima og natur er valgt som viktigste satsingsområde for de kommende to årene.
Hedersprisen Årets meitemark 2022 er tildelt Gunhild Flatebø og Harald Wiig Bjørn-Nielsen - Økobønder på Byre, en av Stavangers frodige by-øyer.
Ren Mats vårutgave er en hyllest til norske ysterier og et dypdykk i melketanken. Hvorfor er rå melk fortsatt en kriminalisert råvare? Vårutgaven er på vei ut til medlemmer nå.
Vi ønsker medlemmer og gjester hjertelig velkommen til landsmøte i Stavanger-regionen 18.-20. mars. Vi håper på stor oppslutning og ser frem til hyggelige dager sammen med representanter fra hele organisasjonen!
Endelig har vi fått mulighet til å fortsette arbeidet etter navnebyttet i 2018: Økologisk Norge får ny visuell profil for å nå bredere ut.
Økologisk Norge inviterer til landsmøte i Stavanger 19.-20. mars. I forkant blir det fagdag og seminar for unge økologiske bønder.
Idag og imorgen deler Økodemo ut smaksprøver på butikker i hovedstaden og omegn. Her finner du de.