Godt nok for de økologiske svina
Dyrevelferd er en god grunn for å velge økologisk mat. I juni 2022 kom det nye regler for økologisk husdyrhold, også for grisen som skal bli din økologiske juleribbe.
Dyrevelferd er en god grunn for å velge økologisk mat. I juni 2022 kom det nye regler for økologisk husdyrhold, også for grisen som skal bli din økologiske juleribbe.
Hva er god velferd for husdyra i 2022? Og er dyrevelferd og store besetninger i et effektivt og industripreget landbruk i det hele tatt forenelige størrelser?
Undeland Gard er Vestlands største andelslandbruk, og forsyner over 80 familier og flere lokale spisestader med økologisk «Hardangergrønt». I helgen fikk de Økoprisen Vestland, og vi gratulerer!
Mattilsynets ferske rapport om sprøytegiftrester i matvarer i Norge, viser igjen at rosiner er en versting, med flere giftrester i nesten alle prøvene.
Butikkene flommer over av ultraprosessert billig-knask, mens forbruket av frukt og grønt stuper. Kan vi vri Halloween til en fest hvor vi spiser og feirer med råvarer fra naturens godtepose?
Mer utbredt kunnskap om økologiske dyrkingsmetoder og et sunnere matsystem, vil være avgjørende for å nå FNs bærekraftsmål #2 – Utrydde sult. For å komme dit, trenger vi et økomål.
De siste femti årene har matvareindustrien i det stille forandret maten vi tilbys i butikkene. Hva er ultraprosessert mat, og hva gjør den med oss?
Vi bør spise mer frukt og grønt. Samtidig kan vi minske mengden skadelige miljøgifter vi får i oss ved å velge mest mulig økologisk.
Økologisk Norge er landets største organisasjon for økologisk mat og landbruk. Blir du medlem nå får du et handlenett som velkomstgave sammen med magasinet Ren Mat.