Hva er andelslandbruk?
Definisjon
Andelslandbruk er et samarbeid mellom bønder og forbrukere der ansvaret for avlingene deles.
Hvorfor andelslandbruk?
Andelslandbruk sikrer matproduksjon i Norge og styrker lokalsamfunn.
Økologisk produksjon
Mange av andelslandbrukene i Norge er Debio- eller Demeter-sertifisert, eller i karens.
I Norge
Det har vært en stor utvikling av andelslandbruk i Norge de siste årene med mange etableringer spredd geografisk over hele landet.
Internasjonalt
Andelslandbruk kalles på engelsk CSA – Community Supported Agriculture og er godt etablert som et internasjonalt begrep.
Du trenger ikke være medlem i Økologisk Norge for å starte eller bli med i et
andelslandbruk.
Men bli gjerne medlem, og støtt vårt arbeid for å etablere flere.
Som medlem får du også vårt prisvinnende medlemsblad Ren Mat rett i
postkassen fire ganger i året.
Aktuelt
Andelslandbruk – 2020 oppsummert
I 2020 fantes det andelslandbruk i alle landets fylker og i underkant av 10 000 forbrukere fikk være med å dyrke og spise lokalprodusert, som oftest økologisk mat.
Årets viktigste møteplass for andelslandbruk
Fredag 1. juni på DIGS i Trondheim er det duket for årets viktigste møteplass for alle som er involvert i eller nysgjerrig på andelslandbruk i Norge. Meld deg på nå!
I dag er det Andelslandbrukets dag
Hva kan gi mer lykke, mer dyrking og spising av lokale, bærekraftige grønnsaker og attpåtil tryggere økonomi for bonden? Det høres ut som en drøm. Men det er altså andelslandbruk.