Hopp til innhold

Dyrk framtida

Nye filmer: Bruk det dere har dyrket

Samle frø, lag ringblomstsalve, bruk urter og kok ute. Fire nye småfilmer med våre erfarne pedagoger, gir deg nyttige tips til undervisningen i skolehagen nå i høst.

Økologisk Norge lanserer nå fire nye småfilmer med tips til undervisningen i skolehagen allerede nå i høst.
– Vi ønsker å inspirere så mange som mulig til å få øynene opp for hvordan de kan bruke skolehagen i undervisningen også nå utover høsten, sier Markus Hustad, prosjektleder for skolehageprosjektet Dyrk Framtida.

Lærere vil lære

Også mange lærere ønsker å lære mer for å kunne lage et godt opplegg for elevene.
– Vi håper filmene våre kan være et godt bidrag til at enda flere lærere vil våge seg på å gå i gang med skolehage, fortsetter Hustad. – En lærer som har kunnskap om å så og dyrke og ikke minst om å bruke alt det flotte som skolehagen kan gi, kan styrke undervisningen sin. Elevene får lære på en annen og mer praktisk måte.

Bli med på digitalt skolehageseminar 28. oktober. Sjekk: Hva skjer?

Sank frø

Vil du gjerne samle frø du kan bruke neste år? Vet du ikke helt hvordan? Ta en kikk på videoen, Sank frø, så får du også masse nyttige tips å bruke i undervisningen

Lag ringblomstsalve

Visste du at ringblomster blir regnet for å være gode for huden? Ta med elevene og lag deres helt egen ringblomstsalve, med ringblomster fra skolehagen. Marianne og Linda viser dere hvordan dere kan gjøre det.

Urter blir mye godt

Kan du ikke så mye om urter? Lær om flere forskjellige urter fra flere ulike plantefamilier. Linda og Marianne viser også hvordan elevene kan lage urtesalt, pesto og urtesmør.

Lag mat ute

Vil dere bruke noe av det elevene har dyrket og lage litt mat på skolen? En enkel bålpanne kan brukes som utekjøkken, der dere og elevene kan lage gode småretter sammen. Linda og Marianne viser hvordan.

 

Inspirert? Bli med på digitalt skolehageseminar 28. oktober 

 

 

Mer å lære

Etter å ha sett de første videoene i juni, tok Norges Miljø- og biovitenskapelige Universitet kontakt med oss i Økologisk Norge og om mulig lage flere videoer for lærere som allerede har skolehage, eller som er kommet langt i prosessen.
Dermed ble det ytterlige 4 videoer, finansiert av NMBU og Bygdø Kongsgård i samarbeid med Økologisk Norge. Som tidligere er Linda Jolly og Marianne Leisner med på videoene, og med seg har de fått hver sin universitetslektor, Jiri Vana Stigen og Mathias Lehrmann fra NMBU. Lehrmann har siden startet i ny spennende jobb på Sogn Jord- og hagebruksskule.

Temaene er: Kompost og jordforbedring, Opparbeiding av dyrkingsareal, Ville vekster og ugress og Samplanting

Alle filmene er produsert i samarbeid med Heia Folk som har stått for filming underveis og klipping i etterkant av innspillingen.

Tilbake til toppen