Hopp til innhold

Dyrk framtida

Skolehagevideoer slår an

Stor suksess med videokurs om skolehage. Flere hundre lærere og andre har fått med seg enkle, men gode pedagogiske grep å ta med til  uteskolene framover.

Første sending med dyrketips for lærere gikk av stabelen 6. mai. Vi fikk lære om såjord, potter, såing av bønner og lysgroing av settepoteter
Andre kurs gikk sist onsdag, med potetsetting som tema. I morgen, onsdag 20. mai kommer neste runde. Da får du lære om hvordan du sår gulrøtter og reddiker - med direktesåing ute i skolehagen.
Det er Økologisk Norges prosjekt "Dyrk framtida - flere skolehager i Norge"  som står bak kursene, som både går direktesendt og blir lagt ut for de som vil se senere.

Uteskole-tips

– Uteskole er nytt for mange, så tips til gode aktiviteter ser ut til å være velkomment, sier prosjektlederne Markus og Anniken i Økologisk Norges skolehageprosjekt Dyrk framtida.
Nesten to hundre lærere og andre fulgte sendingen via live-streamen, og i tillegg har så mange som tre tusen til har vært innom og sett på videoene, som ligger ute på Økologisk Norge sin Facebookside

Dyrk poteter og bønner

– Vi er kjempefornøyde og regner med at det blir mye poteter og bønner å finne på skolene framover, sier Markus og Anniken. – Denne uka er vi klare med enda en sending, onsdag klokka to. Det vil bli sendinger hver onsdag i enda tre uker til framover.

Fikk du ikke med deg sendingene? De ligger fortsatt ute på Økologisk Norge sin Facebookside.
Datoer og program for de kommende kurs-videoene, finner du i vår kalender, Hva skjer?

Se skolehagevideoene fra våren 2020

Skolehagekurs #1 Så frø i potter - gresskar og bønner

Skolehagekurs #2 Potetsetting og hestebønner

Skolehagekurs #3 - Vi sår gulrøtter og reddiker

Skolehagekurs #4 Utplanting av småplanter

Skolehagekurs #5 Summende skolehager

Tilbake til toppen