Hopp til innhold


Fisketaco

Taco med fisk er supergodt og veldig enkelt! Velg selv om du steker fisken i ovn eller stekepanne.

30 minutter
Enkel
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner porsjoner)

  • 500 g fiskefilet av hvit fisk
  • 0,5 dl olje
  • 2-3 ts hjemmelaget tacokrydder

Slik gjør du det:

Stek fiske enten i stekepanne eller i ovn. 

  1. Del fisken opp i smale strimler, ca. 2 cm tykke.

  2. Bland sammen olje og krydder i en bolle. Legg fiskestrimlene i bollen og bland forsiktig sammen slik at alle strimlene blir dekket av olje og krydder.

  3. Stek fisken stekepanne: Hell litt av oljen fra fisken over i en stekepanne. Varm opp og stek fisken på svak til middels varme til den er gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side. Fisken er ferdig når den flaker seg (se tips).

  4. Stek fisken i ovn: Fordel fisk med olje og krydder utover et stekebrett med bakepapir. Stek fisken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 8 minutter. Fisken er ferdig når den flaker seg (se tips).

  5. Server fisken i potetlefse sammen med tacosaus, salsa og rømme. 

Tips: Hva vil det si at fisken flaker seg? Når fisk kokes, stekes eller grilles vil den dele seg i flak når den er ferdig. Da sier man at fisken flaker seg, og det betyr at den er ferdig og klar til å bli servert. 
Tips! Hvis du vil toppe oppskriften med noe annet enn vanlig rømme kan du bruke denne oppskriften på dipp.

Hvorfor er fisk en del av vårt spiselige biomangfold?

 

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 500 g fiskefilet av hvit fisk
  • 0,5 dl olje
  • 2-3 ts hjemmelaget tacokrydder
Tilbake til toppen