Bønnetaco
Bønner er perfekt til taco og supert når du vil lage en vegetarisk variant.
Ingredienser
(4 porsjoner porsjoner)
- 1 løk
- 3 ss olje
- 2 hvitløkfedd
- 400 g kokte bønner, som kidneybønner, brune bønner eller svarte bønner
- 2 dl vann
- ½ rød chili, etter smak
- 1½ ts hjemmelaget tacokrydder
- salt og pepper
Slik gjør du det:
-
Skrell løk og hakk den i små biter. Varm opp olje i en gryte og tilsett løken. Stek den på middels varme til den er myk og blank. Pass på at den ikke blir brent.
-
Skrell hvitløk og finhakk den, du kan også bruke hvitløkpresser. Ha hvitløk i gryta.
-
Hell bønnene over i en sil eller et dørslag og skyll dem godt. Ha dem over i gryta sammen med vann. Rør sammen, kok opp.
-
La det småkoke på middels varme i 20 minutter. Rør med jevne mellomrom så bønnene ikke svir seg.
-
Tilsett chili og tacokrydder i gryta, og mos alt sammen med en stappe eller en gaffel, til en grov mos. Smak til med salt og pepper.
-
Kok videre på svak varme ca. 10 minutter. Jo lengre du koker bønnene, desto tørrere blir bønnemosen. Blir den for tørr kan du tilsette litt vann, er den for våt koker du den litt til.
-
Server bønnene i potetlefse samme med tacosaus, salsa og rømme.