Hopp til innhold


Tomatsuppe

Hjemmelaget tomatsuppe er supergodt og enkelt å lage. 

60 minutter
Enkel
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner porsjoner)

  • 1 løk, gul eller rød
  • 2 hvitløkfedd
  • 3 ss olje
  • 500 g tomater
  • 1 ss oregano
  • 1/2 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 boks tomater (300-400 g)
  • 5 dl grønnsakskraft
  • urter etter ønske, som timian, oregano eller basilikum
  • en skvett fløte eller H-melk etter ønske

Slik gjør du det:

  1. Skrell og hakk løken i biter.

  2. Skrell og finhakk hvitløk, eller bruk hvitløkpresse.

  3. Varm opp olje i en gryte og og tilsett løk og hvitløk. Stek på middels varme til løken er myk og blank.

  4. Kutt opp tomatene i biter, de trenger ikke være veldig små.

  5. Tilsett tomatene i gryta og la de steke med løken et par minutter

  6. Tilsett krydder, tomat på boks og sukker. La sausen koke på lav varme i rundt 20 minutter, til tomatene er myke.

  7. Kjør til en jevn saus med stavmikser.

  8. Server suppa med urter du liker, og gjerne en skvett fløte eller H-melk. 

Hvorfor er tomater en del av vårt spiselige biomangfold?

Visste du at det finnes to tomatsorter med norsk opphav? De heter Norderås busk og Ansofs gule.

Tomater kommer i mange ulike farger og fasonger. De kan være røde, gule, oransje, grønne, svarte, lilla, nesten helt hvite og til og med stripete, og de kan være små som erter, avlange, runde, eller store som epler.

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 1 løk, gul eller rød
  • 2 hvitløkfedd
  • 3 ss olje
  • 500 g tomater
  • 1 ss oregano
  • 1/2 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 boks tomater (300-400 g)
  • 5 dl grønnsakskraft
  • urter etter ønske, som timian, oregano eller basilikum
  • en skvett fløte eller H-melk etter ønske
Tilbake til toppen