Hopp til innhold


Tacosaus

Saus til taco lager du enkelt selv. 

50 minutter
Middels
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner porsjoner)

  • 1 løk, gul eller rød
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 ss olje
  • 500 g tomater
  • 1 ss oregano
  • ½ ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 boks tomater (300-400 g)

Slik gjør du det:

  1. Skrell og hakk løken i biter.

  2. Skrell og finhakk hvitløk, eller bruk hvitløkpresse.

  3. Varm opp olje i en gryte og og tilsett løk og hvitløk. Stek på middels varme til løken er myk og blank.

  4. Kutt opp tomatene i biter, de trenger ikke være veldig små.

  5. Tilsett tomatene i gryta og la de steke med løken et par minutter

  6. Tilsett krydder, tomat på boks og sukker. La sausen koke på lav varme i rundt 20 minutter, til tomatene er myke.

  7. Kjør sausen til en jevn saus med stavmikser.

Tips! Denne oppskriften er utgangspunktet for tomatsuppa vår, du finner oppskriften her.

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 1 løk, gul eller rød
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 ss olje
  • 500 g tomater
  • 1 ss oregano
  • ½ ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 boks tomater (300-400 g)
Tilbake til toppen