Hopp til innhold


Urbrød

Flate brød uten gjær har blitt laget over hele verden i tusenvis av år. Små brød det går raskt å lage, som smaker aller best når de er rykende ferske.

40 minutter
Enkel
8 små brød

Ingredienser

(8 små brød porsjoner)

  • 300 g siktet hvetemel
  • 150 g sammalt mel av spelt, emmer, rug eller bygg
  • 1 ts salt
  • 2 ½ dl romtemperert vann
  • 4 ss olje

Slik gjør du det:

  1. Bland mel og salt i en bakebolle og tilsett vann og olje. Bland godt sammen og elt deigen med hendende til den blir enkel å arbeide med. Tilsett eventuelt mer mel om deigen er veldig klissete.

  2. Ha deigen på et bakebord med mel og del den i 8 like store deler.

  3. Trill delene til kuler og kjevle disse ut til runde flate leiver, ca 1 cm tykke.

  4. Legg brødene på bakepapir, pensle med olje og prikk med en gaffel.

  5. Stekes ved 200 grader i ca. 15 til 20 minutter til de er gyllenbrune. Serveres rykende ferske til supper eller gryter.

Hvorfor er urkorn en del av vårt spiselige biomangfold? 

Ingredienser

(8 små brød)

  • 300 g siktet hvetemel
  • 150 g sammalt mel av spelt, emmer, rug eller bygg
  • 1 ts salt
  • 2 ½ dl romtemperert vann
  • 4 ss olje
Tilbake til toppen