Hopp til innhold


Urbrødet

Flate brød uten gjær har blitt laget over hele verden i tusenvis av år. Små brød det går raskt å lage, som smaker aller best når de er rykende ferske.

40 min
Lett
8 porsjoner

Ingredienser

(8 porsjoner)

  • 300 g siktet hvetemel
  • 150 g mel av spelt, emmer, rug eller bygg. Bruk siktet mel om du vil ha lysere brød og sammalt eller grovt om du vil ha grovere brød
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl romtemperert vann
  • 4 ss olje

Slik gjør du det:

  1. Bland mel og salt i en bakebolle og tilsett vann og olje. Bland godt sammen og elt deigen med hendende til deigen ikke lenger oppleves klissete men enkel å arbeide med. Tilsett eventuelt mer mel om deigen er veldig klissete.
  2. Ha deigen på et bakebord med mel og del den i 8 like store deler.
  3. Trill delene til kuler og kjevle disse ut til runde flate leiver, rundt 1 cm tykke.
  4. Legg brødene på bakepapir, pensle med olje og prikk med en gaffel.
  5. Stekes ved 200 grader i ca. 15-20 minutter til de er gyllenbrune. Serveres ferske til supper eller gryter.

Hvorfor er denne oppskriften del av vårt spiselige biomangfold? Urkorn.

Ingredienser

(8 porsjoner)

  • 300 g siktet hvetemel
  • 150 g mel av spelt, emmer, rug eller bygg. Bruk siktet mel om du vil ha lysere brød og sammalt eller grovt om du vil ha grovere brød
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl romtemperert vann
  • 4 ss olje
Tilbake til toppen