Multe panna cotta
Ingredienser
(8 porsjoner)
- 4,5 dl fløte
- 170 g sukker
- 5 plater gelatin
- 3 dl multebærpuré – laget av 4 dl multebær
-
Kok opp ca 4 dl multebær med ½ dl vann og la koke et par minutter. Mos bærene med stavmikser og sil de gjennom en kjøkkensil så det blir til puré. Pureen er ganske tjukk, om det er vanskelig å få den gjennom silen kan du bruke en skje til å presse pureen forsiktig gjennom silen.
-
Legg gelatinplatene i en bolle med vann.
-
Kok opp fløte og sukker i en kjele. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør de bløtlagte gelatinplatene og multepureen inn i fløteblandingen. Rør til gelatinen er smeltet.
-
Sil røren gjennom en sil en gang til.
-
Hell pureen i ønsket glass, rundt 1 dl i hvert glass. Du kan også ha hele røra i en stor bolle.
-
Sett i kjøleskap og la den stivne, det tar minst 4 timer, men la de gjerne stå over natten.
-
Server panna cottaen med friske multebær.
Visste du at multer er proppfulle av C vitamin? I gamledager ble multer brukt for å forebygge skjørbuk, en sykdom som oppstår når man får i seg for lite C-vitamin. Forskere tror at vikingene hadde med seg multer på sine sjøreiser, og da Fridtjof Nansen på slutten av 1800-tallet la ut på Fram-ekspedisjonen til Nordpolen, hadde de med multer for at ikke mannskapet skulle få skjørbuk