Hopp til innhold


Kjøkkenpraksis dag 2 - Kokk og servitør (KOS02-01)

Matlaging med fokus på det spiselige biomangfoldet.

Type
Kjøkkenpraksis dag 2

Beskrivelse
Perfeksjonering, montering og servering av biomangfoldsbuffet i en profesjonell setting.

Tidsbruk
4-6 skoletimer.

Målsetning
Elevene skal inspireres til å ta i bruk det spiselige biomangfoldet i egen praksis og bli nysgjerrige på mangfoldet av mat som er tilgjengelig rundt dem.

KOS02-01 Råvare, produksjon, salg og service
Kompetansemål etter råvare, produksjon, salg og service
- servere mat og drikke og drøfte serverings -og salgsmetoder
- tilberede, anbefale og servere varme og kalde drikkevarer til ulike gjester, kunder og brukergrupper
- klargjøre lokaler for servering og salg og utarbeide menyer, plakater og salgsmateriell
- beregne (...) næringsinnhold i produkter for å kunne emballere og merke varene etter gjeldende regelverk

KOS02-01 Bransje og arbeidsliv
Kompetansemål etter bransje og arbeidsliv
- vurdere sammenhengen mellom råvarevalg, produksjonsmetode, lagring, omsetning og bærekraftig produksjon 

Fremgangsmåte

  • Elevene skal arbeide i de samme gruppene og følge egen arbeidsplan. Nå skal de bruke tid på å perfeksjonere rettene og anrette delikat.
  • La elevene presentere rettene og veilede dem i å legge vekt på hvordan råvarene er produsert, anskaffet og behandlet. Bistå med å sette rettene som serveres i sammenheng med temaet biomangfold
  • Server biomangfoldsbuffet til inviterte gjester eller nyt måltidet i felleskap
Tilbake til toppen