Debio er garantisten for at varer merket med ø-merket er produsert på en økologisk og bærekraftig måte. Merket brukes på både norske og utenlandske økologiske produkter. Debio forvalter, regulerer og kontrollerer økologisk produksjon og regelverk.
- Debios grønne ø-merke brukes for merking av produkter som oppfyller kravene i økologiforskriften og er godkjent av Debio.
- Bærekraft-merket brukes på produkter fra bærekraftig fiske og fangst som er godkjent av Debio i henhold til KRAVs regler.
Ø-merket og bærekraftmerket brukes for produkter som er godkjent av Debio. Debio har også valøermerker i gull, sølv og bronse som forteller om hvor stor andel av matserveringen på arrangementer som består av økologisk godkjente produkter, 15%, 50% eller 90%. Alle arrangementer som ønsker å markedsføre økologisk mat, kan synliggjøre satsingen gjennom å være tilknyttet Debios kontrollordning og benytte Debios serveringsmerker.
Sist oppdatert: 19.01.2022 - 16:54