Hopp til innhold


Syltede grønne tomater

Sylt de grønne tomatene som ikke rekker å bli modne på høsten! De smaker veldig godt på brødskiva sammen med leverpostei, ost eller annet kjøttpålegg, eller som tilbehør til middag.

30 minutter
Middels
2-4 glass

Ingredienser

(2-4 glass porsjoner)

  • 500 g grønne tomater
  • 2,5 dl eddik
  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl sukker
  • 1 kanelstang
  • 6 hele nellikspikre
  • 4 hele kardemommekapsler
  • 1 ss sennepsfrø

Slik gjør du det:

  1. Skyll tomatene og prikk små hull i dem med en gaffel slik at smakene kommer inn i tomaten. Er tomatene veldig store kan de deles i to.

  2. Kok opp vann, eddik og sukker til en sukkerlake.

  3. Ha i kanelstang, nellikspikre og kardemommekapsler i gryta og kok videre et par minutter, til sukkeret er løst opp.

  4. Ha tomatene i gryta og kok videre i 10-12 minutter.

  5. Ta gryta av platen, ta ut tomatene og legg de over på steriliserte glass. Hvor mange glass du trenger avhenger av hvor store glassene er. Les om hvordan du steriliserer glass her.

  6. Kok opp sukkerlaken igjen, og hell den deretter over tomatene i glassene. Fyll glassene helt opp, og pass på at krydderet fordeles jevnt i de ulike glassene.

  7. Sett på lokk og la glassene avkjøle.

  8. Tomatene bør stå på glass et par dager før du spiser dem. Uåpnede glass kan holde lenge, åpne glass bør stå i kjøleskapet og spises i løpet av et par uker.

Hvorfor er tomater en del av vårt spiselige biomangfold?

Ingredienser

(2-4 glass)

  • 500 g grønne tomater
  • 2,5 dl eddik
  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl sukker
  • 1 kanelstang
  • 6 hele nellikspikre
  • 4 hele kardemommekapsler
  • 1 ss sennepsfrø
Tilbake til toppen