Hopp til innhold


Smoothie

Lag en deilig smoothie av rips, solbær, stikkelsbær eller andre bær som trives i vårt klima. Topp gjerne smoothien med granola laget av nøtter, frø og korn.

15 minutter
Enkel
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner porsjoner)

  • 250 g bær, gjerne norske og i sesong, som bringebær, jordbær, rips, solbær, stikkelsbær, blåbær og multer
  • 1 banan
  • 2 dl sur melk, som tjukkmelk, kulturmelk, kefir eller yoghurt naturell
  • 1 dl eplejuice eller eplemost

Slik gjør du det:

  1. Vask bærene godt og fjern eventuelle stilker og blader.

  2. Skrell bananen.

  3. Ha alle ingrediensene i en blender, bruker du stavmikser har du de i en bolle. Kjør til en jevn og glatt smoothie. Er smoothien for tykk kan du tilsette mer melk eller juice.

  4. Server i fine glass eller i skåler med hjemmelaget granola.

Server gjerne smoothien sammen med granola.

Hvorfor er bær og syrnet melk en del av vårt spiselige biomangfold

Visste du at folk før i tiden spiste bær for å forebygge skjørbuk? Selv lenge før man forsto hva vitamin C var, visste man at matvarer som bær kunne hindre symptomer på sykdommen. Denne kunnskapen ble brukt i generasjoner, basert på erfaring heller enn vitenskap, frem til vitamin C ble oppdaget på 1900-tallet.

Foto: Nadin Martinuzzi
Foto: Nadin Martinuzzi

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 250 g bær, gjerne norske og i sesong, som bringebær, jordbær, rips, solbær, stikkelsbær, blåbær og multer
  • 1 banan
  • 2 dl sur melk, som tjukkmelk, kulturmelk, kefir eller yoghurt naturell
  • 1 dl eplejuice eller eplemost
Tilbake til toppen