Mellomgrov pizzabunn
Oppskrift på mellomgrov pizzabunn med spelt, bygg og rugmel.
Ingredienser
(1 pizzabunn porsjoner)
- 100 g siktet speltmel
- 100 g siktet byggmel
- 50 g siktet rugmel
- 2 ts tørrgjær
- ½ ts salt
- 1,5 dl lunkent vann
- 2 ss olje
Slik gjør du det:
-
Bland sammen mel, gjær og salt i en bakebolle.
-
Varm opp vann og olje i en gryte på middels varme til det er lunkent. Det er lunkent når du kan stikke fingeren i melken uten å brenne deg.
-
Tilsett vann og olje i bakebollen og bland sammen til en deig. Rør godt sammen. Er deigen for klissete kan du tilsette litt mer mel, men pass på at du ikke tilsetter for mye mel, da blir bunnene tørre.
-
La deigen heve i 1 time.
-
Kjevle ut deigen til en rund pizza og tilsett ønsket saus og topping. Stek pizzaen ved 250 grader i 10-12 minutter.
Se her for tips til topping med potet, gresskar, tomat og ost eller fenalår og hvit geitost.