Hopp til innhold


Gresskarpizza

Gresskar er supergodt på pizza! Prøv ut vår variant med hvit pizzasaus og honning. Sjekk også ut vårt tips til andre grønnsaker du kan ha på pizzaen.

1,5 timer
Middels
1 pizza

Ingredienser

(1 pizza porsjoner)

  • 1 lite gresskar (rundt 500 g)
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss sitron
  • 1 ts honning
  • 3 ss olje
  • salt og pepper
  • 1 porsjon hvit pizzasaus
  • Fersk timian eller andre krydderurter til topping

Du trenger en porsjon pizzabunn (lys, mellomgrov eller grov), og en porsjon hvit pizzasaus.

Slik gjør du det:

  1. Lag pizzabunn og pizzasaus som beskrevet i oppskriften.

  2. Skjær gresskarene i tynne båter og ha disse på et stekebrett.

  3. Finhakk hvitløk, bruk eventuelt en hvitløkpresser. Tilsett sitron, honning og olje, og litt salt og pepper, og vend inn alt sammen med gresskaret på stekebrettet.

  4. Bak gresskaret i ovnen ved 180 grader til gresskaret er mykt, rundt 20 minutter.

  5. Kjevle ut pizzadeigen og smør den med hvit pizzasaus. Tilsett de ovnsbakte gresskarene og stek pizzaen ved 250 grader i 10-12 minutter.

  6. Server med hakkede friske urter på toppen.

Andre forslag til topping:

  • Neper i tynne skiver
  • Beter i tynne skiver
  • Jordskokk i tynne skiver
  • Grønnkål
  • Mangold
  • Spinat
  • Squash i skiver
  • Sopp i skiver eller biter
  • Pesto av ugress eller andre urter

Grønnsaker, som gresskar, er en del av vårt spiselige biomangfold.

Ingredienser

(1 pizza)

  • 1 lite gresskar (rundt 500 g)
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss sitron
  • 1 ts honning
  • 3 ss olje
  • salt og pepper
  • 1 porsjon hvit pizzasaus
  • Fersk timian eller andre krydderurter til topping
Tilbake til toppen