Kake med frukt eller bær
Nydelig formkake med syrnet melk og frukt eller bær etter eget ønske.
Ingredienser
(1 kake porsjoner)
- 200 g mykt smør
- 225 g sukker, gjerne rårørsukker
- 3 egg
- 2,5 dl sur melk, som kulturmelk, tjukkmelk eller kefir
- 250 g hvetemel
- 2 ts natron
- frukt eller bær, som 1 eple, 1 pære, 3 plommer, 15-20 moreller, en håndfull blåbær, bringebær eller jordbær, eller en blanding av disse
- 1 ss sukker og 1 ts kanel til strø på toppen
Slik gjør du det:
-
Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid før du skal bake med det. Ha smør og sukker i en bakebolle eller kjøkkenmaskin og visp til det blir lyst og luftig. Bruk en slikkepott til å skrape ned deigen hvis den setter seg fast på kantene i bakebollen, før du visper videre.
-
Rør inn ett og ett egg i røra.
-
Rør inn den sure melka.
-
Bland sammen mel og natron i en bolle og rør det inn i kakedeigen.
-
Hell deigen over i en brødform dekket med bakepapir. Du kan også bruke en kakeform (18-20 cm.). Har du ikke bakepapir må du smøre formen godt med smør.
-
Skrell frukten og del den i biter eller vask og rens bærene. Dytt bær eller frukt ned i kakedeigen.
-
Strø sukker og kanel på toppen av kaka.
-
Stek kaka i ovnen ved 180 grader i rundt 40 minutter, til den er gjennomstekt (se tips).
-
Ta kaka ut av ovnen og la den avkjøle 10-15 minutter før du tar den ut av formen.