Hopp til innhold


Kake med frukt eller bær

Nydelig formkake med syrnet melk og frukt eller bær etter eget ønske.

1 time og 15 minutter
Middels
1 kake

Ingredienser

(1 kake porsjoner)

  • 200 g mykt smør
  • 225 g sukker, gjerne rårørsukker
  • 3 egg
  • 2,5 dl sur melk, som kulturmelk, tjukkmelk eller kefir
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts natron
  • frukt eller bær, som 1 eple, 1 pære, 3 plommer, 15-20 moreller, en håndfull blåbær, bringebær eller jordbær, eller en blanding av disse
  • 1 ss sukker og 1 ts kanel til strø på toppen

Slik gjør du det:

  1. Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid før du skal bake med det. Ha smør og sukker i en bakebolle eller kjøkkenmaskin og visp til det blir lyst og luftig. Bruk en slikkepott til å skrape ned deigen hvis den setter seg fast på kantene i bakebollen, før du visper videre.

  2. Rør inn ett og ett egg i røra.

  3. Rør inn den sure melka.

  4. Bland sammen mel og natron i en bolle og rør det inn i kakedeigen.

  5. Hell deigen over i en brødform dekket med bakepapir. Du kan også bruke en kakeform (18-20 cm.). Har du ikke bakepapir må du smøre formen godt med smør.

  6. Skrell frukten og del den i biter eller vask og rens bærene. Dytt bær eller frukt ned i kakedeigen.

  7. Strø sukker og kanel på toppen av kaka.

  8. Stek kaka i ovnen ved 180 grader i rundt 40 minutter, til den er gjennomstekt (se tips).

  9. Ta kaka ut av ovnen og la den avkjøle 10-15 minutter før du tar den ut av formen.

Tips! Hvordan vet du at kaka er ferdigstekt? Stikk en gaffel, kniv, kakepinne, strikkepinne eller noe annet skarpt og tynt inn i kaka. Om pinnen kommer opp tørr og uten kakedeig på seg er kaka ferdig. Kommer pinnen opp med kakedeig må kaka steke litt lenger. Sett den på noen minutter til og sjekk igjen.

Ingredienser

(1 kake)

  • 200 g mykt smør
  • 225 g sukker, gjerne rårørsukker
  • 3 egg
  • 2,5 dl sur melk, som kulturmelk, tjukkmelk eller kefir
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts natron
  • frukt eller bær, som 1 eple, 1 pære, 3 plommer, 15-20 moreller, en håndfull blåbær, bringebær eller jordbær, eller en blanding av disse
  • 1 ss sukker og 1 ts kanel til strø på toppen
Tilbake til toppen