Hopp til innhold


Dipp

Digg dipp laget av syrnet melk. Velg dine favoritt-grønnsaker og lag en snack som er både sunn og god. 

20 minutter
Enkel
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner porsjoner)

  • 3 dl rømme
  • 1,5 dl sur melk, som kulturmelk, tjukkmelk eller kefir
  • 1-2 hvitløksfedd
  • salt og pepper
  • 1 bukett friske urter (ca 4 ss) – bruk det du har (se tips)
  • Grønnsaker til dipp, som kålrot, gulrot, paprika, stangselleri, agurk eller andre grønnsaker du vil dyppe.

 

Slik gjør du det:

  1. Bland sammen rømme og sur melk i en skål.

  2. Finhakk hvitløk eller bruk hvitløkpresse og bland inn hvitløk i dippen.

  3. Smak til med salt, pepper og friske urter.

  4. Vask, skrell og kutt grønnsakene i staver.

  5. Dypp grønnsakene i dippen og nyt!

Tips! Vil du ha litt mer smak på dippen kan du bruke urter og kryddere etter eget ønske og lage din helt egne favorittdipp! 
Ovnsbakt hvitløk er godt og gir en helt annen smak enn fersk hvitløk. Ovnsbak hvitløken hel, med skall. Ikke del den opp i båter, men skjær av toppen slik at feddene synes, og legg hele hvitløken på et stykke aluminiumsfolie. Dryss over litt olje, pakk den inn i aluminiumsfolien og stek den ved 200 grader i rundt 45 minutter. Når den er ferdig er hvitløksfeddene myke og enkle å presse ut. Smak til dippen med hvitløk, ovnsbakt hvitløk er mindre sterk enn fersk så du kan bruke mer.

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 3 dl rømme
  • 1,5 dl sur melk, som kulturmelk, tjukkmelk eller kefir
  • 1-2 hvitløksfedd
  • salt og pepper
  • 1 bukett friske urter (ca 4 ss) – bruk det du har (se tips)
  • Grønnsaker til dipp, som kålrot, gulrot, paprika, stangselleri, agurk eller andre grønnsaker du vil dyppe.
Tilbake til toppen