Smoothie
Rips, solbær og stikkelsbær er bær som trives godt i Norge. De finnes i hager fra sør til nord og har blitt dyrket her i mange hundre år.
Ingredienser
(0 porsjoner)
- 250 g bær, gjerne norske og i sesong, som bringebær, jordbær, rips, solbær, stikkelsbær, blåbær og multer
- 1 banan
- 2 dl sur melk, som tjukkmelk, kulturmelk, kefir eller yoghurt naturell
- 1 dl eplejuice eller eplemost
Før i tiden var bærene et viktig vitamintilskudd i kosten som kunne hindre skjørbuk, som er mangel på vitamin C.
Slik gjør du det:
-
Vask bærene godt og fjern eventuelle stilker og blader.
-
Skrell bananen.
-
Ha alle ingrediensene i blenderen, bruker du stavmikser har du de i en bolle. Kjør til en jevn og glatt smoothie. Er smoothien for tykk kan du tilsette mer melk eller juice.
-
Server i fine glass eller i skåler med hjemmelaget granola.
Server gjerne smoothien sammen med granola.