Hopp til innhold


Smoothie

Rips, solbær og stikkelsbær er bær som trives godt i Norge. De finnes i hager fra sør til nord og har blitt dyrket her i mange hundre år. 

15 min
Lett
0 porsjoner

Ingredienser

(0 porsjoner)

  • 250 g bær, gjerne norske og i sesong, som bringebær, jordbær, rips, solbær, stikkelsbær, blåbær og multer
  • 1 banan
  • 2 dl sur melk, som tjukkmelk, kulturmelk, kefir eller yoghurt naturell
  • 1 dl eplejuice eller eplemost

Før i tiden var bærene et viktig vitamintilskudd i kosten som kunne hindre skjørbuk, som er mangel på vitamin C.

Slik gjør du det:

  1. Vask bærene godt og fjern eventuelle stilker og blader.

  2. Skrell bananen.

  3. Ha alle ingrediensene i blenderen, bruker du stavmikser har du de i en bolle. Kjør til en jevn og glatt smoothie. Er smoothien for tykk kan du tilsette mer melk eller juice.

  4. Server i fine glass eller i skåler med hjemmelaget granola.

Server gjerne smoothien sammen med granola.

Hvorfor er denne oppskriften del av vårt spiselige biomangfold? Norske bær i sesong, syrnet melk. 

Ingredienser

(0 porsjoner)

  • 250 g bær, gjerne norske og i sesong, som bringebær, jordbær, rips, solbær, stikkelsbær, blåbær og multer
  • 1 banan
  • 2 dl sur melk, som tjukkmelk, kulturmelk, kefir eller yoghurt naturell
  • 1 dl eplejuice eller eplemost
Tilbake til toppen