Hopp til innhold


Slik lager du kraft

Å lage hjemmelaget kraft kan ta litt tid men er supergodt og næringsrikt. Her får du oppskrift på grønnsakkraft, se tips for hvordan du lager kraft på bein.

Lett
4 porsjoner

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 2 gulrøtter
  • 1-2 løk
  • 1 purre
  • 1/4 sellerirot
  • Urter - bruk de du har tilgjengelig
  • 2 liter vann

Slik gjør du det:

  1. Skyll og grønnsakene (du trenger ikke å skrelle de) og del de i biter.
  2. Legg grønnsakene i en kjele sammen med urtene.
  3. Dekk med 2 liter vann og la trekke under lokk på svak varme i 2-3 timer
  4. Fjern skummet som legger seg på toppen underveis og sil av kraften, slik at du står igjen med en klar suppe.
  5. Ønsker du en kraftigere smak kan du fortsette å koke kraften uten grønnsakene, til du er fornøyd med smaken.
  6. Kraften kan brukes som utgangspunkt for supper og sauser. Den kan også fryses.

Tips: Skal du lage kyllingkraft eller oksekraft bruker du oppskriften over, men legger i et kyllingskrog eller kraftbein sammen med grønnsakene i gryta. Vask beina godt i kaldt vann før du har de i gryta.  

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 2 gulrøtter
  • 1-2 løk
  • 1 purre
  • 1/4 sellerirot
  • Urter - bruk de du har tilgjengelig
  • 2 liter vann
Tilbake til toppen