Slik lager du kraft
Å lage hjemmelaget kraft kan ta litt tid men er supergodt og næringsrikt. Her får du oppskrift på grønnsakkraft, se tips for hvordan du lager kraft på bein.
Ingredienser
(4 porsjoner)
- 2 gulrøtter
- 1-2 løk
- 1 purre
- 1/4 sellerirot
- Urter - bruk de du har tilgjengelig
- 2 liter vann
Slik gjør du det:
- Skyll og grønnsakene (du trenger ikke å skrelle de) og del de i biter.
- Legg grønnsakene i en kjele sammen med urtene.
- Dekk med 2 liter vann og la trekke under lokk på svak varme i 2-3 timer
- Fjern skummet som legger seg på toppen underveis og sil av kraften, slik at du står igjen med en klar suppe.
- Ønsker du en kraftigere smak kan du fortsette å koke kraften uten grønnsakene, til du er fornøyd med smaken.
- Kraften kan brukes som utgangspunkt for supper og sauser. Den kan også fryses.