Salat med kål og bringebær
Kål er en supergrønnsak sprekkfull med masse gode næringsstoffer. I denne oppskriften bruker vi hodekål og rødkål, men du kan fint bytte de ut med andre kåltyper.
Ingredienser
(4 porsjoner porsjoner)
- ½ hodekål
- ¼ rødkål
- 150 g sukkererter
- 50 g ristede hasselnøtter
- en håndfull bringebær
- 200 g fetaost
- saft av ½ appelsin
- 1 ss sennep
- 4 ss eplesidereddik
- 1 ss honning
- salt
Slik gjør du det:
Salat
-
Skyll hodekål og rødkål og skjær dem i strimler.
-
Vask og rens sukkerertene og del de i to. Kok dem et par minutter, og legg dem i kaldt vann for å bevare farge og krunsj.
-
Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne på middels varme i 5 til 10 minutter til de får litt farge. Rør om og pass på at nøttene ikke blir brent. Avkjøl.
-
Ha kål, sukkererter, og hasselnøtter i en salatbolle.
-
Skyll bringebærene og ha dem i salaten.
-
Del fetaosten i biter og ha den i salaten.
Dressing
-
Press appelsinen og ha appelsinsaften i en bolle, Tilsett sennep og eplesidereddik.
-
Rør inn honningen. Bruker du en fast honning kan det ta litt tid før honningen løser seg opp.
-
Smak til med salt, og hell dressingen over salaten.