Hopp til innhold


Pizza med potet

Potet er en superallsidig grønnsak som kan brukes til nesten alt! Prøv den på pizzaen, enkelt og veldig godt. 

1,5 timer
Middels
1 pizza

Ingredienser

(1 pizza porsjoner)

  • 1 valgfri pizzabunn
  • 1 porsjon hvit pizzasaus
  • 4 poteter
  • 1 til 2 ss olje
  • salt og pepper
  • fersk rosmarin eller andre urter etter ønske

Du trenger en porsjon pizzabunn (lys, eller grov), og en porsjon hvit pizzasaus.

Slik gjør du det:

  1. Lag pizzabunn og hvit pizzasaus som beskrevet i oppskriften.

  2. Vask potetene godt og skjær de i tynne skiver, gjerne med skallet på. 

  3. Kjevle ut pizzadeigen og smør den hvite pizzasausen på pizzaen.

  4. Legg potetskivene jevnt og tett ut over pizzaen.

  5. Drypp litt olje over potetene, og strø over salt, pepper og urter etter ønske.

  6. Stek pizzaen ved 250 grader i 10 til 12 minutter.

Andre forslag til topping:

  • Neper i tynne skiver
  • Beter i tynne skiver
  • Jordskokk i tynne skiver

Hvorfor er potet en del av vårt spiselige biomangfold?

Ingredienser

(1 pizza)

  • 1 valgfri pizzabunn
  • 1 porsjon hvit pizzasaus
  • 4 poteter
  • 1 til 2 ss olje
  • salt og pepper
  • fersk rosmarin eller andre urter etter ønske
Tilbake til toppen