Grov pizzabunn
Vil du teste ut en litt annerledes pizzabunn? Denne bunnen er grovere og litt vanskeligere å jobbe med enn en vanlig pizzabunn, men har en helt unik smak av rug.
Ingredienser
(1 pizza porsjoner)
- 100 g sammalt svedjerug (kan erstattes med sammalt rugmel)
- 150 g sammalt speltmel
- 2 ts tørrgjær
- ½ ts salt
- 1,5 dl lunkent vann
- 2 ss olje
Denne pizzabunnen er litt vanskeligere å jobbe med enn andre bunner, så her kreves det litt tålmodighet.
Slik gjør du det:
-
Bland sammen mel, gjær og salt i en bakebolle.
-
Varm opp vann og olje i en gryte på middels varme til det er lunkent. Det er lunkent når du kan stikke fingeren i melken uten å brenne deg.
-
Tilsett vann og olje i bakebollen og bland sammen til en deig. Rør godt sammen. Er deigen for klissete kan du tilsette litt mer mel, men pass på at du ikke tilsetter for mye mel, da blir bunnene tørre.
-
La deigen heve i 1 time.
-
Kjevle ut deigen til en rund pizza (gjerne rett på bakepapiret) og tilsett ønsket saus og topping. Stek pizzaen ved 250 grader i 10-12 minutter.