Grov pizzabunn
Oppskrift på mellomgrov pizzabunn med spelt, bygg og rugmel.
Ingredienser
(1 pizzabunn porsjoner)
- 100 g siktet speltmel
- 100 g sammalt byggmel
- 50 g sammalt rugmel
- 2 ts tørrgjær
- ½ ts salt
- 1½ dl lunkent vann
- 2 ss olje
Slik gjør du det:
-
Bland sammen mel, gjær og salt i en bakebolle.
-
Varm opp vann og olje i en gryte på middels varme til det er lunkent (når du kan stikke fingeren i vannet uten å brenne deg).
-
Tilsett vann og olje i bakebollen og bland sammen til en deig. Rør godt. Er deigen for klissete kan du tilsette litt mer mel, men pass på at du ikke tilsetter for mye mel, da blir bunnen tørr.
-
Dekk til deigen med et håndkle og la den heve i ca. 1 time.
-
Kjevle ut deigen til en rund pizza og tilsett ønsket saus og topping. Stek pizzaen ved 250 grader i 10 til 12 minutter.