Gresskarpizza
Gresskar er supergodt på pizza! Prøv ut vår variant med hvit pizzasaus og honning. Sjekk også ut vårt tips til andre grønnsaker du kan ha på pizzaen.
Ingredienser
(1 pizza porsjoner)
- 1 valgfri pizzabunn
- 1 porsjon hvit pizzasaus
- 1 lite gresskar (ca. 500 g)
- 2 hvitløkfedd
- 2 ss saft av økologisk sitron
- 1 ts honning
- 3 ss olje
- salt og pepper
- fersk timian eller andre urter etter ønske
Du trenger en porsjon pizzabunn (lys, eller grov), og en porsjon hvit pizzasaus.
Slik gjør du det:
-
Lag pizzabunn og pizzasaus som beskrevet i oppskriften.
-
Skjær gresskarene i tynne båter og ha disse på et stekebrett.
-
Finhakk hvitløk, bruk eventuelt en hvitløkpresse. Tilsett sitron, honning og olje, og litt salt og pepper, og vend inn alt sammen med gresskaret på stekebrettet.
-
Bak gresskaret i ovnen ved 180 grader til gresskaret er mykt, ca. 20 minutter.
-
Kjevle ut pizzadeigen og smør den med hvit pizzasaus. Tilsett de ovnsbakte gresskarene og stek pizzaen ved 250 grader i 10 til 12 minutter.
-
Server med hakkede ferske urter på toppen.