Frukt- og bærkake
Nydelig formkake med syrnet melk og frukt eller bær etter eget ønske.
Ingredienser
(1 kake porsjoner)
- 200 g mykt smør
- 225 g sukker, gjerne rørsukker
- 3 økologiske egg
- 2½ dl syrnet melk, som kulturmelk, tjukkmelk eller kefir
- 250 g hvetemel
- 2 ts natron
- frukt eller bær (som 1 eple, 1 pære, 3 plommer, eller en stor neve moreller, blåbær, bringebær eller jordbær, eller en blanding av disse)
- 1 ss sukker og 1 ts kanel til strø på toppen
Slik gjør du det:
-
Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid før du skal bake med det. Ha smør og sukker i en bakebolle eller kjøkkenmaskin og visp til det blir lyst og luftig. Bruk en slikkepott til å skrape ned deigen hvis den setter seg fast på kantene i bakebollen, før du visper videre.
-
Rør inn ett og ett egg i røra. Rør inn syrnet melk.
-
Bland sammen mel og natron i en bolle og rør det inn i kakedeigen.
-
Hell deigen over i en brødform dekket med bakepapir. Du kan også bruke en kakeform (18 til 20 cm.). Har du ikke bakepapir må du smøre formen godt med smør.
-
Skrell frukten og del den i biter eller vask og rens bærene. Dytt bær eller frukt ned i kakedeigen.
-
Strø sukker og kanel på toppen av kaken.
-
Stek kaken i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter, til den er gjennomstekt (se tips). Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle 15 minutter før du tar den ut av formen.