Hopp til innhold


Introduksjon av temaet

Undervisningsressurser knyttet til temaet det spiselige biomangfoldet, samt tilhørende oppgaver og presentasjon av individuelt hjemmearbeid.

 

Type
Klasseromsøkt.

Tidsbruk
2 x 45 min. + eventuell tid til forberedelser.

Målsetning
Elvene får introdusert temaet på en god måte og får noen «knagger» å henge nye fagbegreper på

RMF01-03 - Bransje og arbeidsliv
Kompetansemål etter bransje og arbeidsliv
- gjøre rede for etiske problemstillinger knyttet til produksjon og handel med mat og drikke

RMF01-03 - Råvare, produksjon og kvalitet
Kompetansemål etter råvare produksjon og kvalitet
-
gjøre bærekraftige og miljøbevisste valg i produksjonen av varer og tjenester, og reflektere over hvordan ressursene kan utnyttes på best mulig måte

KOS02-01, MPR02-01, BAK02-01 - Bransje og arbeidsliv
Kompetansemål etter bransje og arbeidsliv
- drøfte etiske, praktiske og økonomiske problemstillinger knyttet til produksjon, servering og salg av mat og drikke- KOS02-01
- gjøre bærekraftige og etiske valg ved innkjøp, produksjon og avfallshåndtering og reflektere over hvordan overskuddvarer kan utnyttes - KOS02-01/MPR02-01/BAK02-01
- vurdere sammenhengen mellom råvarevalg, produksjonsmetode, lagring, omsetning og bærekraftig produksjon - KOS02-01/MPR02-01
- utforske nye og ukjente råvarer og reflektere over endringer i forbruksmønster -KOS02-01/MPR02-01/BAK02-01

Fremgangsmåte

  • Last ned og gjennomgå tilhørende støtteark: Introduksjon til temaet Biomangfold.
  • Vis filmen Dyrk Mangfoldet – en film om matplanter fra Norsk Bruksgenbank og Vitenparken og gjennomgå de tilhørende refleksjonsspørsmålene i fellesskap. Filmen omhandler matplantene som har særlig tilhørighet i det norske landbruket og introduserer aktuelle begreper.
  • Distribuer Elevhefte 1
  • Gjennomgå  i fellesundervisningen (se Introduksjon til temaet Biomangfold)

 

 

Tilbake til toppen