
Introduksjon av temaet
Undervisningsressurser knyttet til temaet det spiselige biomangfoldet, samt tilhørende oppgaver og presentasjon av individuelt hjemmearbeid.

Forberedelser til gårdsbesøk
Ta med elevene på besøk til en biomangfoldig, økologisk gård og lær om matens opprinnelse og bærekraftig matproduksjon. Gjennomgang av hjemmearbeid.

Forberedelser, planlegging og innkjøp
Etter gjennomførte gårdsbesøk anbefaler vi å gjennomføre en kjøkkenpraksis knyttet til tematikken, for å omsette teoretisk kunnskap til praktiske ferdigheter. Her kan du som lærer starte planleggingen.

Gjennomgang kjøkkenpraksis Kokk-og servitør (KOS02-01)
Kjøkkenpraksis og gruppeoppgave, utdeling av råvarer og gruppeinndeling.

Kjøkkenpraksis dag 1 - Kokk og servitør (KOS02-01)
Planlegging og utprøving av meny og matretter med lokale råvarer.

Kjøkkenpraksis dag 2 - Kokk og servitør (KOS02-01)
Matlaging med fokus på det spiselige biomangfoldet.