Frukt, bær og grønnsaker
Derfor bør du spise økologisk frukt, bær og grønnsaker.
Økologisk frukt, bær og grønnsaker sprøytes ikke med kjemisk-syntetiske sprøytemidler. Det er ikke tillatt å bruke voks og andre midler til behandling av overflaten på frukt, frukten har derfor et naturlig utseende og man kan trygt bruke skallet av for eksempel sitron i maten. Økologisk frukt og grønt inneholder ofte mer «sunne plantestoffer» (fytokjemikalier) fordi frukten må bygge opp sitt eget immunforsvar mot angrep fra skadedyr og sykdommer som forekommer i et naturlig økosystem. I konvensjonell drift belager man seg i større grad påsprøytemidler for å unngå sykdommer og bli kvitt skadedyr.
I produksjonen av økologiske grønnsaker benyttes ikke kunstgjødsel eller kjemisk-syntetiske sprøytemidler. Siden økologiske grønnsaker gjødsles mindre enn konvensjonelle grønnsaker, tar det gjerne litt lengre tid før de modnes. Til gjengjeld inneholder de mindre vann, og mer næring per kilo.