Hopp til innhold

NASJONAL KONFERANSE

Idrettsernæring 2017, Oslo

Mat påvirker idrettsprestasjoner. Sett av datoen 17. november, og bli med på vår nasjonale konferanse om idrettsernæring. 

Informasjon

  • Dato: 17. nov. 2017
  • Sted: Bjørknes Høyskole, Oslo
  • Se kart

Nasjonal idrettsernæringskonferanse setter også i år helt nye temaer på agendaen, fredag 17. november i Oslo. Internasjonale kapasiteter legger fram  det aller nyeste av forskning om hvordan og hvorfor.

Hør anerkjente forskere

Enten du er utøver, studerer eller jobber med ernæring, kosthold og fysisk aktivitet, vil du ha utbytte av å høre på anerkjente forskere som professor Kevin Tipton, Wiley Barton og James Morton. Disse er blant de allerede bookede foredragsholderne på årets konferanse, som finner sted på Bjørknes Høyskole fredag den 17. november.

Siste nytt om protein

Kevin Tipton har en lang merittliste som blant annet forsker og foredragsholder, og jobber til daglig som professor på University of Sterling. Tipton forsker på trening, ernæring og muskelmetabolisme, med hovedfokus på protein og metabolisme blant idrettsutøvere og subgrupper i samfunnet. Han har også hjulpet med å utvikle ulike kunnskapsoppsummeringer innen idrettsernæring, blant annet for International Olympic Committee. På årets konferanse vil Tipton gi oss innblikk i siste nytt på proteinfronten, samt snakke om kostoptimering i forbindelse med idrettsskader.

Rådgiver for Team Sky

James Morton har erfaring fra å jobbe med noen av idrettsutøverne som har blant de mest ekstreme ernæringsbehovene av alle idrettsutøvere: Syklister. Her forteller han fra Tour de France i fjor, der han hadde ansvaret for Team Skys kosthold:

På årets konferanse vil Morton fokusere på hva periodisert variasjon av mengden karbohydrater i kostholdet kan ha å si for prestasjonsevnen i utholdenhetsidretter.

Mikrobiota påvirker prestasjon

Forskeren Wiley Barton vil snakke om et tema som er så nytt at det nesten utelukkende er han og forskergruppen han tilhører som har forsket på det: Hvordan kostholdet påvirker idrettsutøveres prestasjon og helse gjennom påvirkning på mikrobiotaen. Den menneskelige mikrobiotaen, det vil si alle mikrobene som lever i tarmen og andre steder på og i kroppen, er et kjent tema, men det er gjort svært lite forskning med hensyn til idrettsutøvere og deres kosthold.

Vil samle idrettsernæringsfeltet i Skandinavia

Fra i år er Bjørknes Høyskole likeverdig partner i konferansen, som to ganger tidligere har blitt arrangert av Oikos – Økologisk Norge alene, som en del av prosjektet Festival og Idrett.
Konferansen har som mål å vokse og knytte idrettsernæringskompetansen sammen på tvers av landegrenser. Det finnes ingen annen større idrettsernæringskonferanse enn dette i Skandinavia. Konferansen, som i år arrangeres for tredje gang, er en arena der både personer med ernæringskompetanse, idrettsutøvere, støtteapparat, arrangører av idrettsarrangementer, matprodusenter, forskere, og studenter møtes for å utveksle erfaringer, knytte nye kontakter og innhente ny kunnskap.

Last ned (pdf) Påmelding og fullstendig program.

Her finner du arrangementet på Facebook, og her kan du lese mer om fjorårets konferanse.

Meld deg på Oikos' nyhetsbrev for å følge med på ytterligere informasjon om arrangementet. 

Hovedsponsorer er Smartfish og Norganic.

Kontaktperson: Inge Lindseth

 

Tilbake til toppen