Hopp til innhold

Bonde i byen - går det virkelig an?

Visste du at det går an å være bonde selv om du bor midt i Oslo?

Informasjon

  • Dato: 25. sep. 2019 - 19:00
  • Sted: Skatten, Hagegata 24, 0653 Oslo
  • Se kart
  • Arrangør: Andelslandbruksprosjektet i Økologisk Norge i samarbeid med CICERO Senter for klimaforskning.

Visste du at det går an å være bonde selv om du bor midt i Oslo? Er du opptatt av bærekraft, og har lyst til å dyrke mat sammen med andre? Da er kanskje andelslandbruk noe for deg!

Vi trenger sterke sosiale fellesskap i overgangen til et mer bærekraftig samfunn. Holdninger og vaner må endres, og vi trenger å finne nye, morsomme og nyttige måter å gjøre ting annerledes på, sammen. Arrangementet er gratis og du trenger ikke å melde deg på - bare kom!

Program

Kl. 19.00 Velkommen ved Marte Guttulsrød, andelslandbruksprosjektet i Økologisk Norge

Kl. 19.05 Byjenta som ble bonde – Kathrine Kinn

Kl. 19.25 Andelslandbruk som delingsarena – Karina Standal, CICERO Senter for klimaforskning

Kl. 19.50 Andelsbonde – hva innebærer egentlig det? Samtale mellom andelsbonde Karine Kjellberg Granli fra Hadeland andelslandbruk og Marte Guttulsrød, Økologisk Norge

Kl. 20.10 Bli andelshaver på 1-2-3

Kl. 20.20 Mingling og bli kjent med en andelsbonde hvis du har lyst 😊

Om innlederne:

Karine Kjellberg Granli er daglig leder for flergårdssamarbeidet Hadeland andelslandbruk, og har tidligere vært daglig leder for Øverland Andelslandbruk, Norges eldste andelslandbruk med 350 andelshavere.

Kathrine Kinn – asfaltbarn som fattet interesse for matproduksjon gjennom verv i miljøorganisasjonen Spire og fersk bonde på Rørtveit gard i Flatdal, Telemark

Karina Standal fra CICERO – Senter for klimaforskning forsker på delingsløsninger, og leder en case-studie på andelslandbruk i SHAREON - delingsøkonomi – motivasjoner, barrierer og klimaeffekter. Prosjektet ser på delingsøkonomi og hvilke klimaeffekter deling kan ha både for de som deltar i et prosjekt og samfunnet rundt. I en fremtidig verden kan deling være et viktig verktøy for å gjøre hverdagen vår litt mer bærekraftig. CICERO forsker på ulike former for bærekraft for å finne ut hvilke og hvordan delingsløsninger kan bidra til dette.

Marte Guttulsrød er prosjektleder for Andelslandbruksprosjektet i Økologisk Norge. Prosjektet veileder bønder og forbrukere som er nysgjerrige på andelslandbruksmodellen, og koordinerer nettverket av i dag 84 andelslandbruk over hele landet. Prosjektet drifter også www.andelslandbruk.no hvor forbrukere enkelt kan finne nærmeste andelslandbruk. Økologisk Norge er en ideell medlemsorganisasjon med rundt 4.800 medlemmer som jobber for å fremme økologisk forbruk og landbruk i Norge. Både bønder og forbrukere er medlemmer.

Les mer om hvordan du kan bli andelshaver her: https://www.andelslandbruk.no/jeg-vil-bli-andelshaver/hva-vil-det-si-a-vaere-andelshaver

Kontaktperson

Marte Guttulsrød
Telefon: 99 47 91 70
Tilbake til toppen