Hopp til innhold


Kurs i påleggsproduksjon

Lokalmatprodusenter og kjøttprodusenter, som foredler norske kjøttråvarer og ønsker å lære mer om påleggsprodukter og produksjon av disse og hva man har mulighet for innen økologisk produksjon.

Informasjon

  • Dato: 20. sep. 2023 - 21. sep. 2023
  • Sted: Skjåk Turistheim og Skjåk Mat i Skjåk, Skeimoplassen 8, 2690 Skjåk
  • Se kart
  • Arrangør: Nofima AS

Kursinnhold:
• Læren om kjøttråvaren til ulike påleggsprodukter
• Tillaging og beregning av saltlake til pålegg
• Hjelpe- og tilsetningsstoffer, hva bør man bruke og hvorfor
• Hvordan virker de ulike ingrediensene i et farseprodukt og pålegg
• Reseptberegning
• Produktevaluering

Kurset vil både være teoretisk og praktisk, vi skal lage påleggsprodukter og evaluere disse i løpet av kurset. Vi skal produsere økologisk pålegg og tradisjonelt pålegg for å vise ulike fremgangsmåter og bruk av ulike ingredienser for å lage best mulig pålegg innen begge kategorier.

Program

  1. 20. sep. 2023 - 10:00
  2. 21. sep. 2023

Kontaktperson

Tom Christen Johannessen
Telefon: +47 901 58 783
Tilbake til toppen