Informasjon
- Dato: 06. jan. 2018 - 10:00
- Sted: Sogndal sentrum, Best Western Hotel Lægreid, Almenningen 3, 6856 Sogndal
- Se kart
- Arrangør: Landbrukets ØKOLØFT, NLR Vest og Føregangsfylke økologisk frukt og bær
Program
09:30 – 10:00 – registrering, kaffi m/rundstykke STELL OG DRIFT AV TETTPLANTINGAR I ØKOLOGISK FRUKTPRODUKSJON
Ordstyrar: Marianne Bøthun, NLR Vest
10:00 – Frukt og bær i Bondelaget, Kari Sigrun Lysne, Sogn og Fjordane Bondelag
10:15 – Introduksjon av manualane for drift og stell av tettplantingar, med fokus på økologisk fruktproduksjon (eple og plomme). Plantevern og driftsmiddel i økologisk drift vil vere inkludert i innleiande presentasjon.
11:00 – Erfaringsutveksling i økologisk drift – kva får me til og kor «trykker skoen». Kva ynskjer de at me tek tak i; lokalt, regionalt, nasjonalt?
12:00 – lønsj FAGDAG – TEMA: UGRAS OG GJØDSLING
13:00 – Landbrukets ØKOLØFT, saman for meir norskprodusert økologisk mat og frukt – Markus Brun Hustad, Oikos
13:15 - Dyre Gard – Hans Olav Bjerketvedt, driv storskala økologisk epleproduksjon for konsumsal og vidareforedling utanfor Moss.
14:00 - Økonomi og tidsbruk i mekanisk ugrashandtering og andre strategiar for ugrashandtering v/ Gaute Myren, NLR Viken
14:45 - Fast og flytande gjødsel i økologisk fruktproduksjon – timing og mengder – Stine Huseby, NLR Vest
15:30 – Marknadsoppdatering Frøydis Lindèn v/Føregangsfylke økologisk frukt og bær
16:00 slutt
Praktisk info
Dersom du ynskjer overnatting på hotellet, må du bestille dette sjølv. Der det gitt avtale om pris per rom: Enkeltrom Kr. 1105,- pr. døgn, Dobbeltrom Kr. 1310,- pr. døgn. Referanse: Avtale Fylkesmannen.