Bakekurs med eldre lokale kornsorter hos Vestre Aschim
Velkommen på kurs hvor du får inngående kunnskap i hele bakeprosessen, teknikk, sortenes kvaliteter og grunnprinsippene i baking.
Informasjon
- Dato: 10. feb. 2018 - 10:00
- Sted: Vestre Aschim, Aschimlinna 213, 2760 Brandbu
- Se kart
- Arrangør: Biologisk-dynamisk Forening
Tid: kl.10.00-17.30
Sted: Vestre Aschim, Aschimlinna 213
Kursholdere: Johan og Kristin Swärd
Transport: Det er mulig å ta tog og bli hentet på togstasjonen for de som ønsker å reise kollektivt. Ta kontakt om dette gjelder deg!
Har du eksperimentert med baking på kjøkkenet? Bitt av surdeigsbasillen? Prøver ulike melsorter pga. allergi eller intoleranse? Interessert i sortsmangfold og bevaring av gamle sorter?
Velkommen på kurs hvor du får innblikk i hele bakeprosessen og grunnprinsippene i baking.
På den biodynamiske gården Vestre Aschim fins det flere titalls ulike kornsorter i åkeren, og gården har egen mølle. Bøndene Johan og Kristin Swärd tar deg med inn i de eldre lokale kornsorters verden denne dagen.
Vi baker med både gjærdeig og surdeig, og du vil få med deg alle de ulike stegene i prosessen. Du lærer hvorfor deigen oppfører seg på ulike vis, du får innsikt i alle trinnene i bakeprosessen og slik kan du snu katastrofe til suksess på kjøkkenbenken.
Ulikt mel har ulike kvaliteter. Johan tar oss med i kornet og melets verden og du får lære hva de ulike kvalitetene gjør i prosessen. Vi baker med lokalt mel som er kvernet på gården og får vite hvorfor det er viktig.
Denne dagen får du inngående kunnskap i baketeknikk!
På den biodynamiske gården til Johan og Kristin har de 80 forskjellige kornsorter i test-åkeren, og mange eldre sorter bevares for fremtiden. Her har du mulighet til å bli kjent med urkorn og eldre sorter som f.eks. Ölands hvete, dala landhvete, enkorn.
Vi besøker mølla på gården hvor du kan kjøpe nykverna kvalitetsmel av mange ulike sorter som du ikke får tak i på butikken. Vi besøker også tørkeloftet og lærer om bevaring av kornsortene og sortsmangfold.
PROGRAM:
Kaffe og velkommen
Lokalt mel – hvorfor er det viktig? Hvordan håndtere de ulike kvalitetene
Bakeprosessen/baketeknikk
- LUNSJ –brød og bakst fra gården
Eldre kornsorter og biologisk mangfold – vi besøker tørkeloftet og mølla
Bakeprosess/baketeknikk
NB! Påmelding er bindende.
www.biodynamisk.no