Hopp til innhold

Innovationscenter for Økologisk Landbrug

Øko-markdag i Danmark

Kom med til sommerens største øko-event i Danmark med demonstrationer af maskiner og afgrøder, et stort udstillingsområde, oplæg med ny viden om økologi og guidede rundvisninger.

Informasjon

  • Dato: 12. jun. 2024 - 09:00
  • Sted: Vestergade 112 , 6051 Almind i nærheden af Kolding, Danmark
  • Se kart
  • Arrangør: Innovationscenter for Økologisk Landbrug

Øko-markdag 2024 i Danmark er både for planteavlere og husdyrproducenter - og for alle med interesse for økologisk landbrug

Selv om Øko-markdag er en markdag, skal det ikke afholde økologer med husdyr fra at deltage. Der er masser af ny viden og interessante demonstrationer for husdyrproducenter, lover arrangørerne.

For anden gang står der Øko-markdag i kalenderen, når arrangørerne gentager dagen, der fandt sted første gang i 2022. I år foregår det onsdag den 12. juni kl. 9:00-18:00 i Almind ved Kolding, og der er både indhold for husdyrproducenter og planteavlere. Dagen er primært tiltænkt økologiske landmænd, men er åben for alle på tværs af landbrugssektoren.

Dagen vil byde på en række demonstrationer af afgrøder og maskiner, og i en række tematiserede rundvisninger og oplæg i et videnstelt kan man få indsigt i den nyeste viden inden for økologisk landbrug.

På maskinfronten kan du blandt andet se eksempler på strigler, harver og robotter fra en række udstillere, og i markdemonstrationerne er der selvfølgelig inspiration at hente for planteavlere, men der er også fokus på grovfoder, græsblandinger og polykultur med stor relevans for husdyrproducenter. Her er der blandt andet et oplæg i vidensteltet ved Aarhus Universitet om fordele ved at så urter i græsmarken, da et øget antal arter i græsmarken generelt har gavnlige effekter for klima og miljø.

Ud over demonstrationer og ny viden handler dagen i høj grad om at have tid til netværk med hinanden blandt de besøgende. I juni 2022 lagde ca. 800 gæster vejen forbi arrangementet, og i år forventer arrangørerne mindst lige så mange gæster. Blandt andet har 50 landbrugsskoleelever allerede meldt deres ankomst.

- Vi glæder os til en lærerig dag i økologiens tegn, og vi håber, at så mange som muligt har tid og lyst til at være med, siger Kirsten Holst, der er direktør i Innovationscenter for Økologisk Landbrug.

Øko-markdag er inspireret af svenske Stora Slätte Ekodag og tyske Öko-Feldtage, der ligesom Øko-markdag er landsdækkende arrangementer, hvor alle grene af det økologiske landbrug mødes for at udveksle erfaringer og få ny viden.

Bag Øko-markdag står Landbrug & Fødevarer Økologi, Økologisk Landsforening, Innovationscenter for Økologisk Landbrug, VELAS, VKST, ØkologiRådgivning Danmark, Syddansk Økologi, AgriNord og ICROFS. Arrangørerne samarbejder desuden bredt med maskinproducenter, frøfirmaer m.fl. om aktiviteter på dagen.

Kontaktperson

Linda Handrup
Telefon: 0045 30233710
Tilbake til toppen