Hopp til innhold

Økologisk kjøkkenhagedyrking- og planlegging

Kjøkkenhagekurset inneholder både praktisk og teoretisk læring og går over to dager.

Informasjon

  • Dato: 04. mar. 2022 - 05. mar. 2022
  • Sted: de Haes gartneri, Langdalen 68, 3520 Jevnaker
  • Se kart
  • Arrangør: de Haes gartneri

Kjøkkenhagekurset inneholder både praktisk og teoretisk læring og går over to dager.

Kurset skal gi deg inspirasjon til å sette i gang, viljen til å fortsette, og kompetanse til å ta hagen i bruk, -utvikle og leve med den lenge!

Kurset koster 3450,- og inkluderer all kursmateriell, lunsj og varm kveldsmat på fredag , lunsj på lørdag og kaffe/te underveis.

Tid: Fredag kl 10.00 - Lørdag kl 15.00 med avvekslende praksis og teori.

Innhold og emner vi skal se nærmere på i stikkordsform:

Jordsmonn og klima. Er jorda hos meg bra nok?
Kompost og gjødsling.
Mangfold og forebygging. Hva er egentlig grunnlaget for økologisk dyrking?
Driftsplan og oppbygging av en hage.
Busker og trær.
Formering.
Planteoppal og detaljert planlegging.
Vekstskifte og plantefamilier.
Blomster, urter og våre viktigste kulturplanter i kjøkkenhagen.
Dyrking i drivhus.
Antall deltagere maks 15 pers.

Kurset holdes av Birgitte og Arvid sammen, dette gir en dynamikk og åpner for samtale om temaer. Birgitte og Arvid har en bakgrunn som økologiske agronomer og produksjonsgartnere. Med over 25 års erfaring innen grønnsaksdyrking, landbruk og gartneridrift føler vi endelig at vi kan dele raust av erfaringene våre og håper å kunne tenne engasjement til å få etablert mange nye kjøkkenhager.

Program

  1. 04. mar. 2022 - 10:00
  2. 05. mar. 2022

Kontaktperson

Birgitte Udo de Haes
Tilbake til toppen