Fremtidens Matproduksjon
Alle med interesse for landbruket ønskes velkommen til fagseminar på Tynset, hvor det settes fokus på bærekraftig matproduksjon som gir bedre økonomi, jordhelse og dyrehelse.
Informasjon
- Dato: 11. nov. 2021 - 09:00 - 15:00
- Sted: Tynset
Gå ikke glipp av fagfolk innen landbruksøkonomi og jordbruk som byr på fremragende kunnskap, og spennende inspirasjonsbønder som gir innblikk i sin gardsdrift. Det blir også fokus på muligheter innen bruk av skog og utmark for ekstra inntjening i landbruket.
Arrangementet er gratis!
PROGRAM
- Innsjekk, kaffe og kake fra kl. 09:00.
- Åpning ved avdelingsdirektør Erik Lagethon ved Statsforvalteren i Innlandet
- Lønnsomheten i ulike landbruksproduksjoner i Fjellregionen, ved Bjørn Aasen rådgiver og autorisert regnskapsfører i Vekstra
- Dårlig jordstruktur rammer bonden hardt – tips til hvordan bedre jordkulturen, ved Kari Bysveen, rådgiver NLR Innlandet
- Lunsj
- #Inspirasjonsbonde Embret Rønning: Hvordan egenprodusert grovfôr har bedret økonomien i melkeproduksjonen på 700 m.o.h.
- #Inspirasjonsbonde Kjersti Rinde Omsted: Matproduksjon som spiller på lag med naturen og gir bedre dyrehelse, erfaringer fra Opaker gård
- Skogen som ressurs i Fjell-landbruket – muligheter for økt inntjening på skogen, Atle Kalbækken fra Glommen Mjøsen Skog
- Prosjektet Varme utmarkssenger har gitt ekstra inntekt til bønder – Gudmund Nygård fra Inatur forteller om hvordan du kan gjøre det samme
- Utdeling av Rørosmeieriets Bærekraftpris
Velkommen!
Arrangementet er et samarbeid mellom Klosser Innovasjon, Sparebank 1 Østlandet, Rørosmeieriet og Landbrukets Økoløft
Kontaktperson
Runa Gidske
E-post: runa@okologisknorge.no
Telefon: 41548976