Hopp til innhold

Kongsgårdseminaret 2020 - Økologisk økonomi

Økologisk økonomi i en sunn økologisk, sosial og kulturell samfunnsutvikling.

Informasjon

  • Dato: 10. mar. 2020 - 09:00
  • Sted: Gjestestuene, Norsk Folkemuseum, Strømsborgveien 2, 0287 Oslo og Gartneriet, Museumsveien 15, 0287 Oslo
  • Se kart
  • Arrangør: Bygdø Kongsgård


«Økologisk økonomi» er tittel på Kongsgårdseminaret i mars

Kongsgårdseminaret arrangeres for tredje år på rad 10.mars 2020. Bygdø Kongsgård er økologisk drevet og står som arrangør. Seminaret holdes på Gjestestuene på Norsk Folkemuseum, og med lunsj på Gartneriet på Bygdø Kongsgård.

De årlige seminarene skal gi innsikt og fremme forståelse for en samfunnsutvikling som går i retning av kretsløpsystemer og bærekraft. Tema i 2018 var «Kretsløpslandbruk» og i 2019 «Biologisk mangfold».

Tema for Kongsgårdseminaret 2020 er «Økologisk økonomi i en sunn økologisk, sosial og kulturell samfunnsutvikling». Seminaret skal belyse hvordan vi som enkeltmennesker, virksomheter og myndigheter kan medvirke til at det blir en produksjon av og handel med varer og tjenester som møter folks behov, som tar hensyn til naturen, og som er basert på erkjennelsen av gjensidig avhengighet og solidaritet. Foredragsholdere er Ove D. Jakobsen som er professor i økologisk økonomi, Liv Anna Lindman som er skandinavisk koordinator for Rethinking Economics, Kjell Fredrik Løvold som er banksjef Cultura Bank, Tone Smith med PhD i økologisk økonomi fra WU Wien, Lars Pehrson som er administrerende direktør i Merkur Andelskasse i Danmark, og fra Økologisk Norge kommer prosjektleder Marte Guttulsrød for å fortelle om produsent-forbrukerkontakt i nære former (andelslandbruk, Reko-ringer, o.a.). Det legges også opp til dialog om temaene hvor alle seminardeltakere kan involveres, såkalt Open-Space-dialog. Kongsgårdseminaret er en møteplass for alle engasjerte mennesker som vil bidra til en bærekraftig samfunnsutvikling!

Les mer om Kongsgårdseminaret 2020 her.

Last ned program her

Kontaktperson

Marianne Leisner
Telefon: 40045945
Tilbake til toppen