Ny kunnskap om økomat og helse
Nationen hadde et oppslag fredag 26. september hvor de kom i skade for å blande begreper og framstille noen resultater på en feilaktig måte.
Regine Andersen, daglig leder i Oikos – Økologisk Norge har fredag 3. oktober en kronikk i samme avis hvor hun kommer med en rekke oppklaringer.
Nationens kommentar baserte seg på et seminar på Litteraturhuset i Oslo tirsdag 23. september med tittelen "Hvor sunn er økologisk mat"? På seminaret ble tre nye og omfattende studier presentert, som kaster nytt lys over spørsmål om økologisk mat og helse. Dessverre ble det som ble presentert av forskerne på seminaret ikke framstilt riktig i Nationens oppslag. Under kan du lese kronikken fra Regine Andersen, samt kommentaren fra Michael Brøndbo i Nationen. Se også omtaler av de tre studiene som ble presentert på seminaret.
Her er invitasjonen til seminaret.
Meta-studien om effektene av økologisk mat for helse, presentert av professor Carlo Leifert
Studien om effekter av økologiske grønnsaker i svangerskapet, presentert av dr. Anne Lise Brantsæter
Rapporten fra Vitenskapskomiteen for mattrygghet, presentert av professor Jan Alexander
Diskusjonen rundt rapporten fra Vitenskapskomiteen og dokumentasjon presentert av dr. Regine Andersen