
Økologisk mat kan gi mindre kreftrisiko
En ny stor studie finner klare indikasjoner på at det kan være en sammenheng mellom økologisk kosthold og redusert risiko for kreft. Økologisk Norge etterlyser mer forskning på dette området.

Tilsetningsstoffer – til nytte og unytte
Gjennom bearbeidet mat vi kjøper i butikken får vi i oss en cocktail av ulike tilsetningsstoffer daglig. Hvordan kan disse stoffene påvirke helsen vår? Tekst Kjersti Skar Staarvik Foto Unsplash

Sprøytemidler kan være godkjent på feil grunnlag
Forurenset fôr til dyr i kontrollgruppene, kan ha gitt feil svar i tester som brukes ved godkjenning av sprøytemidler. Rapport sår tvil om testene er gode nok.

Sprøytemiddelrester i mat
Mattilsynet utgir årlig rapport om funn av rester av plantevernmidler i mat.

Økologisk kosthold for atleter
Det er flere innen idrettsernæring som har begynt å tenke på om et økologisk kosthold kan påvirke prestasjonene.

Ultrabearbeidet mat - ultrausunn?
At mat kan kalles sunn handler ikke bare om næringsinnholdet. Det handler også om hvordan den er laget. Tekst Inge Lindseth Foto Unsplash

Effekter av kjemisk-syntetiske sprøytemidler
Mattilsynet analyserer matvarer for rester av kjemisk-syntetiske sprøytemidler, og finner årlig flere prøver med rester over og under grenseverdiene. Tekst: Matthias KoeslingMedvirkende: Grete Lene Serikstad

Trygg fisk?
Forskerne er delt når det gjelder helseeffekter av fisk. Som forbruker kan det være vanskelig å orientere seg. Hvor mye og hvilken fisk bør vi spise med tanke på miljøgifter?