Hopp til innhold
Økologisk Norge

Vi er nominert til Matprisen

Vi er stolte av at to av våre prosjekter er nominert til Matprisen 2020 – en hedring av bønder, kokker og de som jobber for bærekraftige måltider.

Økologisk Norges prosjekter Ren Mat og Dyrk framtida – flere skolehager i Norge er nominert til Matprisen 2020. Matprisen er en årlig prisutdeling som skal løfte fram bønder, kokker og de som bryr seg om bærekraftige måltider. Juryens begrunnelser er store komplimenter og vi er stolte av hva prosjektene våre har oppnådd.

Barne- og ungdomsprisen

Prosjektet Dyrk framtida – flere skolehager i Norge arbeider med å etablere skolehager på Østlandet, både med fysiske hager, håndbok, nettside og nettverk. Prosjektet er nominert til Barne- og ungdomsprisen. Dette skriver juryen:

«Skolehageprosjektet til Økologisk Norge, Dyrk framtida, ser både fremover og bakover: Bakover mot en nesten tapt læringsarena og fremover mot nye generasjoners møte med landbruksproduksjon. Ikke bare gir prosjektet skolebarn innsikt i hvor maten kommer fra, men også hvordan mat og bærekraft henger sammen enten det er snakk om biologisk mangfold, jordhelse, egen helse eller miljøet som helhet. Prosjektet dyrker de økologiske sammenhengene vi alle inngår igjennom maten.»

Prosjektet dyrker de økologiske sammenhengene vi alle inngår igjennom maten.

Elever i Ammerud Skolehage.  FOTO: Birgitta Eva Hollander/Heia Folk
Elever i Ammerud Skolehage. FOTO: Birgitta Eva Hollander/Heia Folk

– Vi setter utrolig stor pris på nominasjonen til Matprisen 2020! For oss viser nominasjonen at arbeidet med skolehageundervisning som så mange dyktige skoleansatte gjør over hele landet er viktig og settes pris på, og at enda flere barn og unge må få denne muligheten fremover. Vi må dyrke framtida, sier prosjektleder Markus Brun Hustad.

Årets formidler

Vårt medlemsmagasin Ren Mat er Norges eneste økologiske mat- og livsstilmagasin, og kommer ut fire ganger i året på papir og kontinuerlig på renmat.no. Magasinet er nominert til Årets formidler. Juryens begrunnelse er:
«Er du på jakt etter oppskrifter, kjøkkenhageinspirasjon, kunnskap om norsk bærekraftig matproduksjon, diskusjoner og meningsbrytning om helse, ernæring, råvarer, produksjonsmetoder og mer, er magasinet Ren Mat noe for deg! Fra å være medlemsmagasin i Økologisk Norge til å nå stadig flere lesere i løssalg, er Ren Mat en kilde til innsikt for mange. Magasinet setter folk i stand til å forstå hva økologisk produksjon faktisk innebærer i en verden hvor økologi ofte presenteres som ett av mange fagre ord

Magasinet setter folk i stand til å forstå hva økologisk produksjon faktisk innebærer i en verden hvor økologi ofte presenteres som ett av mange fagre ord.

Ren Mat Nr. 37: Hyllest til kålen  FOTO: Nadin Martinuzzi
Ren Mat Nr. 37: Hyllest til kålen FOTO: Nadin Martinuzzi

Ren Mat: forbrukerjournalistikken har et ansvar

– Volumtankegang og prisjag preger dagens matsystem, og forbrukerjournalistikken løper i mange tilfeller dagligvarebransjen ærend. Vi i Ren Mat mener at det er forskjell på pris og verdi. Vi ønsker å «grave dypere i matjorda» for å finne menneskene og historiene som går bak maten, og bidra til bevisstgjøring om hvordan vi kan produsere mat på naturens premisser og på eget ressursgrunnlag. Å bli nominert til Matprisen i kategorien årets formidler er en veldig hyggelig anerkjennelse av arbeidet vi legger ned for å gjøre forbrukerne, og oss selv, litt klokere på hvor maten kommer fra og hva som er det grønne og bærekraftige matvalget.», sier redaktør for Ren Mat, Kjersti Skar Staarvik.

Lotte Shephard og Kjersti Skar Staarvik i magasinet Ren Mat.  FOTO: Andreas Kiste
Lotte Shephard og Kjersti Skar Staarvik i magasinet Ren Mat. FOTO: Andreas Kiste

Vinnerne annonseres 7. desember på Matkanalen og Facebook

Om Matprisen

Les mer om juryen for Matprisen 2020 og de nominerte.

Matprisen arrangeres av Debio i samarbeid med Coop, Meny, Rema 1000, Millum, Tine, Økologisk Norge, Nores, Norges Bondelag, Økologisk.no.

Årets jury består, i tillegg til Marte von Krogh, av Andreas Viestad (forfatter og matskribent), Ingrid Kleiva Møller (fagrådgiver i Framtiden i våre hender), Elise Matilde Malik (daglig leder, stiftelsen Kore), Stina Mehus (økobonde på Eiketoppen) og Thomas Horne (forfatter og foredragsholder).

Kilde: Pressemelding

Tilbake til toppen