Frø, som i korn, er basismat i norsk kosthold. Vet vi nok om dem og behandler vi dem riktig? I artikkelen ”Jakten på frøbanken” spør biolog Hanna Bjørgaas om vi går en fattigere framtid i møte.
Spis våren
Under snøen koker det av livskraft. Når vårsolen setter inn skyter de små skuddene fart, og de er fulle av smak og næring. Les om vårens første skudd og hvilke vekster du bør høste.
Ren Mat har vært på besøk i Blomsterhagen på Abildsø, som satser på kortreist og økologisk blomsterdyrking. Den vakre åkeren er ikke bare unik, den er en del av en groende, internasjonal bevegelse som vil ha en mer transparent blomsterbransje.
Vi har også vært på besøk hos Spirefabrikken i Moss, hvor teknologi gjør frø til mat på en uke, helt uten jord.
Våkn opp
Til vårnummeret har vi intervjuet miljøaktivistene Øystein Dahle og Erik Dammann, begge utnevnt til riddere av Kongen for sitt iherdige miljøarbeid og aktivisme. – Vi mangler tydelige ledertyper som gjennom handlekraft kan ta riktige avgjørelser på vegne av oss alle, mener de.
Dette og mere til kan du lese om i vårens Ren Mat.
Wanda takker for seg
Redaktør Wanda Widerøe startet i 2012 utviklingen av magasinet Ren Mat, Norges eneste magasin som rendyrker økologisk mat og en grønnere livsstil. Nå har vår kjære redaktør valgt å gå av med pensjon og ser frem til spreke dager med barnebarn og egne prosjekter. Vi skal ikke se bort ifra at vi kommer til å få besøk av Wanda i magasinet, når hun har tid.
I lederen tar Wanda et blikk på den enorme endringen som har skjedd innen økologisk mat siden hun begynte i 2012.
Vi ønsker Wanda lykke til videre, og ny redaktør Berit Rødstøl velkommen!
God lesning fra redaksjonen!