Hopp til innhold

Dyrk framtida

Dyrkebok for barn

Økologisk Norge ønsker at alle skal kunne dyrke - derfor har vi laget en dyrebok for barn!

Det spirer og gror i skolehagene rundt om i landet og nye skolehager blomstrer frem. En dyrkebok for barn til bruk i skolen har vært savnet og etterspurt i mange år. På startstreken av årets dyrkesesong lanserer Dyrk framtida – flere skolehager i Norge: Dyrk! En dyrkebok for barn og unge.  

Formålet med boka er å inspirere til dyrking, gi nødvendig kunnskap og ferdigheter og skape undring over fascinerende sammenhenger i naturen. Den inneholder enkle steg-for-steg-beskrivelser, fagtekster med bakgrunnskunnskap, og dyrkingsmanual for 11 enkle vekster til skolehagen. Boka retter seg mot barneskolens eldste elever, men er utformet slik at den like gjerne kan brukes på høyere og lavere trinn eller av voksne med liten dyrkeerfaring.  

Dette lover godt for en ny dyrkesesong  - sammen dyrker vi framtida!    

Boken er gratis og tilgjengelig for alle som ønsker det. Neste vår vil det trykkes en fysisk versjon, som da vil kunne bestilles på samme nettsted. Se i fullskjerm

 

 

Økologisk Norge vil med en storstilt satsning tørke støv av skolehagen, og løfte, styrke og modernisere den inn i vår tid. Skolehagen var tidligere en viktig læringsarena for barn og har de siste 30 årene vært i drastisk nedgang, men interessen er nå igjen økende.  

Vårt ønske er å spre kunnskap og inspirasjon om skolehager og skolehageundervisning, samtidig som nettverket mellom skolehagene i Norge styrkes.

Tilbake til toppen