Hopp til innhold

ØKO2026

Velkommen til Landbrukets økologikongress

På vei mot ti prosent økologisk, er overordna tema for Landbrukets økologikongress, Øko 2026, som arrangeres på Thon Hotel Oslo Airport, Gardermoen, 9. - 10. februar 2026.

Hva skal til for at Norge kan nå sitt nasjonale mål om ti prosent økologisk innen 2032, ikke bare i areal, men også i produksjon og markedsandel. Hvilke forventninger er det til utvikling i produksjon og salg? Dette er grønn tråd gjennom den tredje økokongressen.

Landbrukets økologikongress er etablert som en faglig og sosial møteplass for hele bransjen. Også denne gangen blir det utstilling der relevante aktører inviteres til å ha stand.

Lær mer om jordhelse

Ett av trekkplastrene til årets kongress er forsker Luca Bernadini som presenterer siste nytt fra det velrennomerte BOKU-universitetet i Wien. Han går gjennom forståelse av hva humus er og hvordan humus bidrar til god jordhelse. Vi ser på de viktigste fysiske, kjemiske og biologiske funksjonene som humus støtter i landbrukets jordtyper.

Du får lære hvilke dyrkingsmetoder som påvirker humusdannelse, og hvorfor noen praktiske tilnærminger fungerer bedre enn andre. Vi skal også se på eksempler fra pionérgårder i Østerrike som har tatt i bruk vellykkede strategier for å bygge opp humus.

Målet er å gi praktisk og forskningsbasert innsikt som kan gi grunnlag for gode beslutninger i din produksjon.

Parallelle fagprogram

Første dag er det fellesprogram med mer overordna tema. På dag to kan du velge mellom fire parallelle fagprogram:

  • Frukt og bær
  • Grovfôr og husdyr
  • Maten og markedet
  • Åkerbruk

Arrangører er Debio, Matvalget, NLR, Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, NORSØK, Statsforvalteren og Økologisk Norge, med økonomisk støtte fra Landbruksdirektoratet.

Fullstendig program og påmelding finner du på øko2026.no

Tilbake til toppen