ØKOUKA er tilbake, og vi feirer mangfoldet innen norsk økologisk mat og landbruk i hele landet. Gjennom formidling av råvarer, kunnskap og inspirasjon retter uka seg mot alle som ønsker å lære mer om bærekraftig matproduksjon. I år går ØKOUKA av stabelen i hovedsak i uke 38, men med arrangementer helt fra 5-26. september.
Opplev det økologiske Norge
På ØKOUKA viser vi hvordan økologiske dyrkingsmetoder, mangfoldige avlinger og kortreiste verdikjeder styrker samfunnenes evne til å håndtere kriser. Vi løfter temaet med praktiske verksteder om kjøkkenhager og konservering, kurs i frølagring, foredrag om jordhelse som klimatiltak, samt debatter med lokale politikere om regionale beredskapslager, vern av matjord og andre politiske virkemidler. Gårdsmarkeder synliggjører produsenter som allerede bidrar til robust matforsyning, mens høsttakkefester feirer fellesskapet som oppstår når naboer deler kunnskap og råvarer. Slik blir «beredskap» både konkret, engasjerende og handlingsrettet.
Høydepunkter fra ØKOUKA 2025
I 2025 har vi ØKOUKAs mest rikholdige program noensinne. Vil du bake med Nils fra Bakermesterskapet? Se gratis hjemmekino med venner? Lære fermentering for de kresne? Bygge en kompost-reaktor? Dra på eplefestival? Smake på Norges beste ost? Høre Marte Wulff spille konsert og snakke om sitt engasjement for klima? Bygge din egen walipini? Lære å dyrke mat på din egen plen? Høre fagfolk og politikere diskutere fremtidens landbruk? Eller rett og slett drikke god kaffe, spise god mat, gå på hagevandring og nyte fellesskapet?
Alt dette og mere til kan du oppleve under ØKOUKA 2025!
Sjekk ut fullt program på: www.økouka.no
Disse organisasjonene står bak ØKOUKA
Økologisk Norge, Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Biodynamisk forening, Spire, Geitmyra Matkultursenter for Barn nasjonalt, Bondens Marked, Fremtiden i Våre Hender, Norsk Permakulturforening og Natur og Ungdom.