Hopp til innhold
Økologisk Norge

Økologisk i miljøhovedstaden

– Vi i Økologisk Norge er stolte av å være offisiell partner i Miljøhovedstaden 2019, sier daglig leder Børre Solberg, – og vi vil bidra til en rekke spennende arrangementer.

Det økologiske landbruket utfordrer det konvensjonelle og er en spydspiss for en mer miljøvennlig matproduksjon. Gode økologiske metoder bidrar til å ta vare på jorda og økosystemene for framtidige generasjoner. Økologisk mat er også viktig i Miljøhovedstaden Oslo 2019.

Mat for framtiden? 

Bærekraftig matproduksjon blir tema når Økologisk Norge, som en del av programmet for Miljøhovedstaden, inviterer til debatt på Litteraturhuset i Oslo i september. Hvordan skal vi møte framtidens matutfordringer gjennom et økologisk perspektiv? Hva er bærekraftig mat og hva vil det faktisk si å skulle følge en bærekraftig, økologisk meny i dagens Norge? Hvilke utfordringer står vi overfor, og hvilke tiltak kan hver og en av oss gjøre for å bidra?

Dyrk mat på taket 

Visste du at det er et stort potensial for økologisk dyrking av mat på Oslos tak? Sagene Takhage er et av de første takene i Oslo som blir benyttet til matproduksjon. Hagen er frivillig drevet av vårt fylkeslag, Økologisk Oslo/Akershus. Her blir det en rekke muligheter for å komme og få inspirasjon, kunnskap og erfaring.

Feirer med Økouka 

Også Økouka 2019 vil i år være en del av miljøhovedstadsåret med feiring av det økologiske og biodynamiske landbruket. Flere av våre andre prosjekter vil også bidra.

Spydspiss for dialog 

– Vi i Økologisk Norge mener det vil være viktig for organisasjoner og forskningsmiljøer å komme sammen for å diskutere de utfordringene vi står overfor, framholder daglig leder Børre Solberg.
– Gjennom dialog og diskusjon ønsker vi i Økologisk Norge å opprette et nettverk av organisasjoner som sammen kan jobbe for en mer bærekraftig matproduksjon. Ikke minst er det viktig å formidle et budskap til forbrukerne med noen rettesnorer som en kan følge.
Derfor er vi stolte av å være offisiell partner i Miljøhovedstaden 2019, sier Solberg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev, følg med på arrangementskalenderen og vår facebookside for mer info.

Miljøhovedstaden

I år har Oslo, med sine fremtidsrettede miljø- og klimaambisjoner, fått den velfortjente tittelen europeisk Miljøhovedstad. I konkurransen blant 13 andre europeiske byer skåret Oslo høyest i 8 av 12 konkurransekategorier. Det helhetlige og langsiktige byutviklingsarbeidet, der klima og miljø er tatt hensyn til i alle ledd var en del av juryens begrunnelse. Det er også takket være et innovativt næringsliv, engasjerende grasrotorganisasjoner og solide kunnskapsmiljøer og ikke minst beboerne sine hverdagsvalg, skriver Oslo Kommune på miljohovedstaden.no.

Tilbake til toppen